Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Obstaja 7 vrst energijskih vampirjev. Preberite, kako ravnati z njimi

9. dec 2020 8:08 M.B.
0

Oglasno sporočilo

Ni nujno, da je energijski vampir sovražnik - morda je vaš najbolj zabaven prijatelj. Lahko pa ugotovite, da je nekdo energijski vampir, če se počutite izčrpani po vsaki interakciji z njim. So ponavadi dramatični, potrebni in zelo težko za vzdrževati. Po besedah avtorice dr. Judith Orloff v svoji knjigi The Empath’s Survival Guide obstaja sedem različnih vrst energijskih vampirjev. V nadaljevanju si preberite, kako prepoznati vsako vrsto - in kako preprečiti, da bi vplivale na vaše življenje.

1. Narcis

Po besedah Orloffove narcisi delujejo, kot da se svet vrti okoli njih. Imajo napihnjen občutek pomembnosti in upravičenosti. Biti morajo v središču pozornosti in zahtevati neskončne pohvale. Če jim želite ugoditi, jih morate pohvaliti. Lahko jih štejemo za vrsto energetskih vampirjev.

Kako ravnati z njimi

Znižajte svoja pričakovanja glede čustvenih zmožnosti narcisa. Kot smo že omenili, narcisi neverjetno spretno mislijo, da so čustveno stabilni in inteligentni. Prej ko se zaveš, da te lahko igrajo, tem bolje. Pobožajte narcisov ego. Orloffova pravi: "Svojo zahtevo oblikujte tako, da jim lahko koristi. Le tako boste prišli pod kožo narcisa."

2. Besni vampir

Ta energijski vampir se s konfliktom spopada z obtožbami, napadi in nadzorovanjem, po besedah Orloffove pa se običajno najslabše obnašajo v bližini svojih bližnjih. Morda bodo v efektu rekli stvari, ki jih bodo kasneje pogosto obžalovali. To vrsto človeka lahko še posebej štejemo za energijskega vampirja empatij, ker, kot ugotavlja Orloffova, empati pogosto doživljajo senzorično preobremenitev vpitja, prepirov, glasnih zvokov in glasnih osebnosti.

Kako ravnati z njimi

Dajte mu vedeti, da jih slišite, nato jim predlagajte, da se stvari lahko rešijo le, če se umirijo.

3. Žrtev

Poznate tiste ljudi, ki mislijo, da je svet proti njim in najdejo vsako priložnost, da se pritožijo, kako se jim stvari nikoli ne izidejo? Ja, to so energetski vampirji z mentaliteto žrtve. Ti ljudje pogosto nočejo prevzeti odgovornosti za težave, ki se zgodijo v njihovem življenju in pričakujejo, da bodo njihovi bližnji vsakič, ko gre kaj narobe, tam za njih. Stvar je v tem, da imamo vsi svoje težave, ko vas nekdo obremeni s svojimi težavami, se vam zdi neverjetno izčrpavajoče.

Kako ravnati

Postavite sočutne in jasne meje. Ne gre za to, da ne želite, da bi bili ljudje okoli vas srečni, preprosto ni vaša naloga, da ste njihov terapevt. Če nekdo v vašem življenju dosledno igra žrtev, mu skušajte jasno povedati, da čeprav ste na njihovi strani, ne morete biti vedno tam (saj imate svoje življenje).


PREBERITE TUDI: Imate lastnosti čustveno inteligentnega človeka?

4. Kraljica drame ali kralj drame

Te vrste vampirjev vas preobremenijo z neprekinjenimi dramami. Tako kot žrtev tudi oni vidijo svoje težave bolj nujne kot kdorkoli drug. Orloffova pravi: »Drama je nekakšna droga, od katere nekateri postanejo odvisni. Ne omogočite jim te odvisnosti. "

Kako ravnati

Ne sprašujte teh ljudi, kako jim gre. Ne ujemite se v njihovo zgodbo. Po Orloffovi se kraljice in kralji drame poživijo zaradi vaše reakcije na njihovo dramo, vendar niso nagrajeni, ko ostanete mirni. Če boste lahko globoko zadihali in ostali mirni in zbrani, ko se bodo zagnali, bodo sčasoma izgubili zanimanje in poiskali nekoga drugega, ki bo nahranil njihovo dramo.

5. 'Control freak'

Ti energijski vampirji vedno ponujajo svoja neželena mnenja, nato nadaljujejo, ne glede na to, ali želite poslušati njihov nasvet ali ne. Ali pa še naprej govorijo o stvareh, ki jih ‘počnete narobe. Konstruktivna kritika je ena stvar, če pa je komentar zlobne narave ali pa preprosto nima smisla, ni koristen.

Kako ravnati

Bodite odločni. Recite jim, da cenite nasvet, vendar želite razmišljati o tem, kako bi se sami lotili te situacije.

6. Neprekinjeni govorec

Ta oseba je energijski vampir preprosto zato, ker vam ne dovoli časa ali prostora za dihanje. Tudi če ste neverjeten poslušalec, vas lahko neprekinjeni govorec izčrpa.

Kako ravnati

Prekinite jih. To je res težko narediti, vendar če se neprekinjeni govorci ne odzivajo na neverbalne namige, potem je to edina rešitev. Če želite razumeti svoje stališče, morate odločno, a vljudno, prekiniti. Uporabite humor. To ni taktika, ki bi jo lahko izvlekli na velikem sestanku v službi, toda z ljudmi, ki jih dobro poznate, v šali lahko rečete, da naj že nehajo govoriti in preidejo k bistvu.

7. Pasivno-agresivni ljudje

Poznate to vrsto človeka. Tisti, ki svojo jezo izrazi z nasmehom, se zdi iskren, vendar ni zanesljiv ali pravi, da je vredu, čeprav je več kot očitno besen kot ris. Pasivno-agresivni ljudje so energetski vampirji, ker nočejo priznati, kaj je narobe, kar pomeni, da pogosto preživite preveč časa ali poskušate ugotoviti, kaj v resnici čutijo.

Kako ravnati

Zaupajte svoji intuiciji. To, da je njihova jeza skrita, še ne pomeni, da ni resnična. Če ne morete dobiti neposrednega odgovora, prosite osebo, naj pojasni svoje stališče. Pomembno je, da analizirate vedenje in poiščete rešitev.

PREBERITE TUDI: S tem se obremenjuje veliko ljudi

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Poziv k spoštovanju pooblastil v zvezi s potekom vzgojno izobraževalnega dela od 12. 4. 2021 dalje v povezavi s samotestiranjem otrok ter predvajanjem propagandnih sporočil.