Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Obisk plaže dokazano zdravi in ugodno deluje na človeka

29. mar 2019 8:12
0

Oglasno sporočilo

Kakršnokoli preživljanje časa na prostem v naravi je za nas zdravilno. Ko nekdo omeni počitnice, nam v misli nemudoma skoči prizor, kako pod vročimi sončnimi žarki na ležalniku srkamo hladno pijačo, z nogami, zakopanimi v pesku, poslušamo šumenje morskih valov. Ni čudnega, da večina ljudi za lokacijo svojih počitnic izbere prav obmorska mesta. Morje ima preprosto svoj čar, ima tisto nekaj, kar nas sprosti in razstrupi. Ima pač 'vitamin sea'. Veste, da so ti občutki dobili čisto svoj izraz?

PREBERITE TUDI: Takole čudežno na vas vpliva narava

Blue space

'Blue space' je angleški izraz za občutek miru in pomirjenosti, ki ju čutimo ob morski obali. Izraz povzema občutke, ki se v nas naselijo, ko vonjamo morsko sol, zremo v neskončni ocean in poslušamo šumenje valov. 

Spremembe v počutju

Znanstveno je dokazano, da zaznave, ki jih imamo ob morju, pozitivno vplivajo na naše počutje: smo bolj srečni, zadovoljni, sproščeni in prenovljeni.

Voda zdravi

Voda zdravi in to je dejstvo, ki mu ne gre oporekati. Voda je vir življenja in je ključna za preživetje. Je ključni element narave. Verjetno se prav zato ljudje ob vodi počutimo tako dobro: ob slapovih, rekah, jezerih, ob morju in konec koncev, tudi ob topli kopeli in prhi. Voda odplakne probleme stran. 

Plaža veča ustvarjalnost

Če čutite pomanjkanje ustvarjalnosti, motivacije ali če preprosto možgani ne delujejo, kot bi morali, pojdite na plažo. Naj vam modrina neba in vode očistita glavo in zjasnita misli. 

Plaža zdravi depresijo 

Preživljanje časa na plaži, ko so prijetno zaposleni vsi vaši čuti, to na vas deluje meditativno. Veter in voda odpihneta in odplakneta probleme, morska sol deluje razstrupljevalno, modrina neba boža vaše oči, sonce pa vam podarja vitamin D. Počasno šumenje valov pomirja ljudi, zaradi česar preidete v meditativno stanje, zaradi katerega se boste počutili bolje. Strmenje v ocean zdravi, negaitvni ioni, ki so v zraku zaradi morja, pa imajo antidepresiven učinek. 

Že načrtujete vikend pobeg na morje?

PREBERITE TUDI: Kako (p)ostati fit do poletja (1. del)

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Niacinamid je ena izmed sestavin, ki lahko vaši koži zelo koristi, saj ima kar nekaj neverjetnih pozitivnih učinkov.