Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nuša Derenda: "Brezhibna urejenost je del mojega posla."

25. jan 2014 12:02
0

Oglasno sporočilo

Mag. Metka Adamič, dr. med., spec. dermatovenerologije, opozarja na razlike med laserskimi in IPL napravami za odstranjevanje dlak. Današnji lepotni ideali zahtevajo od žensk brezhibno urejenost. Estradne zvezdnice, ki pogosto stojijo pod soji žarometov, morajo svojemu videzu posvetiti precej časa. Zato ni naključje, da je lasersko odstranjevanje dlak najprej postalo popularno predvsem med filmski zvezdnicami, pevkami in manekenkami. Danes je to eden od najbolj popularnih estetskih dermatoloških posegov. Trenutno so najbolj glasne promotorke laserskega odstranjevanja dlak sestre Kardashian. Kim Kardashian je za permanentno odstranjevanje dlak navdušila tudi svojega partnerja Kanye Westa.


Nuša Derenda in mag. Metka Adamič, dr. med., spec. dermatovenerologije

Tudi Slovenske se vse pogosteje odločamo za permanentno odstranjevanje dlak. Vendar pa na tem področju pri nas vlada precejšnja zmeda, saj mnogi zamenjujejo lasersko odstranjevanje dlak s posegom z IPL napravo, ki z laserjem nima dosti skupnega. O tem se je pozanimala tudi Nuša Derenda, ki se je oglasila na posvetovalnem obisku pri mag. Metki Adamič, dr. med. spec. dermatovenerologije, ki vodi Derma center Parmova. Tam so pred petnajstimi leti prvi v Sloveniji uvedeli permanentno lasersko odstranjevanje dlak.

Nuša Derenda je opazila, da je izraz lasersko odstranjevanje dlak postal splošen izraz za vse vrste odstranjevanja dlak s svetlobnimi napravami. Mag. Adamičeva jo je opozorila, da večina naprav, ki jih srečamo v slovenskih kozmetičnih salonih, ni laserjev. Tam se pravzaprav srečujemo z IPL tehnologijo oz. intenzivnimi svetlobnimi viri, ki delujejo drugače kot laser, obe vrsti naprav se razlikujeta tudi po uspešnosti oz. stalnosti rezultata. Pri IPL napravah je tveganje za poškodbe večje, saj svetloba deluje na celotno kožo in ne zgolj na dlake kot v primeru laserja. Nekatere IPL naprave delujejo tudi v svetlobnem spektru UV, kar pomeni, da podobno kot solarij, v našo kožo neposredno vnašajo UV žarke. Svetuje tudi, da tovrstne posege prepustite zdravniku, ki bo strokovno ocenil kakšen laser oz. svetlobni spekter je najprimernejši za vaš tip kože in kdaj posega ni varno opravljati. Poleg tega bo realno ocenil vaše možnosti za stalno odstranitev dlak, s čimer se boste izognili neralnim pričakovanjem in kasnejšemu razočaranju.

"Vedno se trudim biti urejena, saj to od mene pričakuje tudi moja publika. Včasih pride do situacij, ko si na tesno s časom, tečem z nastopa na nastop in potem me prešine misel, če sem urejena pod pazduhami, če imam urejene noge, da bom lahko obleka obleko, ki jo predvidim za nastop. Zato je korak v smeri permanentne ureditve tega problema precej logičen. Prej pa sem se želela o tem posvetovati s strokovnjakinjo." je povedala vedno nasmejana Nuša.

Nuša si je izbrala pravi naslov za nasvet, saj Mag. Adamičeva sodi v svetovni vrh strokovnjakov za lasersko dermatologijo in je tudi avtorica strokovnih smernic za uporabo laserja v dermatologiji, ki so strokovna osnova za evropske dermatologe. 

Še zanimivost: Marilyn Monroe in Elizabeth Taylor sta si v času pred laserskim odstranjevanjem dlak menda brili obraz. Na ta način naj bi ohranjali brezhibno polt in videz.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.