Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nuša Derenda: "Brezhibna urejenost je del mojega posla."

25. jan 2014 12:02
0

Oglasno sporočilo

Mag. Metka Adamič, dr. med., spec. dermatovenerologije, opozarja na razlike med laserskimi in IPL napravami za odstranjevanje dlak. Današnji lepotni ideali zahtevajo od žensk brezhibno urejenost. Estradne zvezdnice, ki pogosto stojijo pod soji žarometov, morajo svojemu videzu posvetiti precej časa. Zato ni naključje, da je lasersko odstranjevanje dlak najprej postalo popularno predvsem med filmski zvezdnicami, pevkami in manekenkami. Danes je to eden od najbolj popularnih estetskih dermatoloških posegov. Trenutno so najbolj glasne promotorke laserskega odstranjevanja dlak sestre Kardashian. Kim Kardashian je za permanentno odstranjevanje dlak navdušila tudi svojega partnerja Kanye Westa.


Nuša Derenda in mag. Metka Adamič, dr. med., spec. dermatovenerologije

Tudi Slovenske se vse pogosteje odločamo za permanentno odstranjevanje dlak. Vendar pa na tem področju pri nas vlada precejšnja zmeda, saj mnogi zamenjujejo lasersko odstranjevanje dlak s posegom z IPL napravo, ki z laserjem nima dosti skupnega. O tem se je pozanimala tudi Nuša Derenda, ki se je oglasila na posvetovalnem obisku pri mag. Metki Adamič, dr. med. spec. dermatovenerologije, ki vodi Derma center Parmova. Tam so pred petnajstimi leti prvi v Sloveniji uvedeli permanentno lasersko odstranjevanje dlak.

Nuša Derenda je opazila, da je izraz lasersko odstranjevanje dlak postal splošen izraz za vse vrste odstranjevanja dlak s svetlobnimi napravami. Mag. Adamičeva jo je opozorila, da večina naprav, ki jih srečamo v slovenskih kozmetičnih salonih, ni laserjev. Tam se pravzaprav srečujemo z IPL tehnologijo oz. intenzivnimi svetlobnimi viri, ki delujejo drugače kot laser, obe vrsti naprav se razlikujeta tudi po uspešnosti oz. stalnosti rezultata. Pri IPL napravah je tveganje za poškodbe večje, saj svetloba deluje na celotno kožo in ne zgolj na dlake kot v primeru laserja. Nekatere IPL naprave delujejo tudi v svetlobnem spektru UV, kar pomeni, da podobno kot solarij, v našo kožo neposredno vnašajo UV žarke. Svetuje tudi, da tovrstne posege prepustite zdravniku, ki bo strokovno ocenil kakšen laser oz. svetlobni spekter je najprimernejši za vaš tip kože in kdaj posega ni varno opravljati. Poleg tega bo realno ocenil vaše možnosti za stalno odstranitev dlak, s čimer se boste izognili neralnim pričakovanjem in kasnejšemu razočaranju.

"Vedno se trudim biti urejena, saj to od mene pričakuje tudi moja publika. Včasih pride do situacij, ko si na tesno s časom, tečem z nastopa na nastop in potem me prešine misel, če sem urejena pod pazduhami, če imam urejene noge, da bom lahko obleka obleko, ki jo predvidim za nastop. Zato je korak v smeri permanentne ureditve tega problema precej logičen. Prej pa sem se želela o tem posvetovati s strokovnjakinjo." je povedala vedno nasmejana Nuša.

Nuša si je izbrala pravi naslov za nasvet, saj Mag. Adamičeva sodi v svetovni vrh strokovnjakov za lasersko dermatologijo in je tudi avtorica strokovnih smernic za uporabo laserja v dermatologiji, ki so strokovna osnova za evropske dermatologe. 

Še zanimivost: Marilyn Monroe in Elizabeth Taylor sta si v času pred laserskim odstranjevanjem dlak menda brili obraz. Na ta način naj bi ohranjali brezhibno polt in videz.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
   • lalalaand je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 3 dnevi
    Na poletje se pripravljam tako, da poskušam čimbolj zdravo jesti, torej čim manj predelane hrane in čimveč zdrave in sveže hrane. Poleg tega se poskušam čimveč gibati.

    Moja poletna nega kože obvezno vsebuje kremo z spf, brez katere ne morem ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.