Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nižja telesna teža – manj nevarnosti za raka dojke

11. jun 2020 11:00
0

Oglasno sporočilo

Po zadnjih podatkih sta predebeli ali celo ekstremno debeli kar dve tretjini prebivalstva v razvitem svetu in to vključuje tudi otroke. Da je prekomerna telesna teža zelo nezdrava, saj vpliva na popolnoma vsa področja življenja, je že dolgo znano, a kljub temu je večina in čedalje več ljudi predebelih. Zato se je dobro zavedati, kakšne vse rizike prinaša odvečna telesna maščoba.

Rak dojk se najpogosteje pojavlja pri ženskah po 50. letu starosti. A v raziskavi so ugotovili, da če so te ženske shujšale in ostale vitke(jše), so imele veliko manj možnosti, da zbolijo za rakom dojk. Bolj kot so shujšale, manj možnosti so imele za nastanek bolezni, kar je potrdilo, da je najbolje imeti zdravo telesno težo, torej brez odvečne telesne maščobe.

V raziskavi so raziskovalci preučili kar 10 raziskav, v katerih je sodelovalo 180.000 žensk nad 50. letom starosti, da bi ugotovili, če s tem, ko predebele ženske shujšajo, zmanjšajo nevarnost za nastanek raka dojk. Ženskam so preverili odvečno telesno maščobo trikrat v približno 10 letih: na začetku študije; čez 5 let in nato še čez 5 let.

Ugotovili so, da četudi so imele ženske odvečno telesno maščobo, a so potem shujšale in ostale vitke(jše), so imele manj pojavnosti raka dojk. Tiste, ki so shujšale 2 do 4,5 kg, so imele za 13 % manj možnosti; tiste, ki so shujšale 4,5 do 9 kg, so imele 16 % manj možnosti; in tiste, ki so shujšale 9 kg ali več, so imele kar za 26 % manj nevarnosti, da zbolijo za rakom dojk.

Ponovno so torej dokazali, da o svojem zdravju odločamo sami, zato je prav, da poskrbimo zanj po najboljših močeh. Če nikakor ne morete shujšati, bo najbolje, da poskusite s ketonsko prehrano, ki daje izjemne rezultate tako pri hujšanju kot tudi najrazličnejših bolezenskih stanjih in zdravstvenih težavah.

PREBERITE TUDI: Takole so nam oprali možgane, da je zajtrk nujen obrok

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Mediji oglašujejo potrošnjo lokalne hrane ''naravnost iz kmečkih rok do potrošnika'', domači pridelovalci pa ne smejo prodajati svojih pridelkov.