Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Neverjetno! Raziskave so pokazale, da tudi to vpliva na simptome menopavze

26. nov 2019 8:07
0

Oglasno sporočilo

... njihovega plodnega obdobja spremljajo neprijetni simptomi, kot so vročinski oblivi, nočno znojenje in tesnoba. Na splošno velja, da so ti simptomi normalni del menopavze. Toda medkulturne raziskave kažejo, da simptomi menopavze niso nujno zlo pri ženskah v tem obdobju.

Japonske ženske na primer redko poročajo o vročinskih oblivih, medtem ko so za ženske, ki živijo v Evropi, ti nekaj čisto običajnega. Znanstveniki so se zato začeli osredotočati na to, kaj povzroča to razliko v doživljanju simptomov in kaj vpliva na njihov nastanek.

Prišli so do zanimivih ugotovitev. Simptome menopavze lahko po mnenju znanstvenikov, ki so opravili obširno raziskavo, poslabša tudi to, da ženska ne živi skupaj s svojo primarno družino, oziroma je od nje močno oddaljena in jih le redko obišče. K tej ugotovitvi so prišli tako, da so opazovali ženske, ki so živele s svojo družino in ženske, ki so živele z moževo družino. Slednje so namreč imele izrazitejše simptome menopavze, medtem ko so ženske, ki so živele doma, imele zanemarljive simptome.

PREBERITE TUDI: Menopavza – obdobje, ki se ga moramo bati?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja