Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nevarne napake, ki jih lastniki psov delajo v poletnih mesecih

5. jul 2022 8:20
0

Oglasno sporočilo

... da z vami preživi kvaliteten čas. No, poletje je najboljši čas za zabavo s svojim ljubljenčkom, a vroče vreme lahko vašemu štirinožcu povzroči tudi neprijetne občutke.

Čeprav se vaš pes morda smehlja, ko celo uro neprekinjeno lovi frizbi, morda tiho trpi zaradi vročine. Vašemu ljubljenemu spremljevalcu v poletnih mesecih grozi več kot le dehidracija, in čeprav obstaja veliko običajnih nasvetov za hlajenje, s katerimi bo vašemu psu udobno, nekateri morda niso tako varni, kot mislite.

Sprehajanje psa po ulici in pločniku

Poskusite hoditi bosi po dovozu, potem ko ga je peklo žgoče poletno sonce. Črni asfalt vpija vročino in lahko oddaja žgoče temperature celo ure po sončnem zahodu. Tudi pločniki so obrnjeni proti soncu vse ure dneva in postajajo vedno bolj vroči. Ko svojega psa sprehajate po dovozu, po parkirišču ali po pločniku, obstaja tveganje, da bo dobil ožgane tačke. Opečene blazinice stopal so neznosne. Včasih lahko blazinice vašega psa celo počijo, se luščijo in krvavijo, kar povzroči boleče mehurje ali razjede.

Ne silite svojega psa, da trpi na gorečih površinah ulice in pločnika. To je pogosta napaka lastnikov psov. Psa poskusite sprehajati predvsem po travi ali pa ga peljite na daljše sprehode le ob mraku ali zori.

Delite svojo poletno kuhinjo s svojim kužkom

Ah, poletje je polno svežega sadja, zelenjave in slanih jedi. Jeste zdrave solate, se pripravljate na zabave in preizkušate novi recept z vsemi sezonskimi sestavinami. Seveda želite vse deliti s svojim psom, vendar obstaja več živil, ki jih lastniki hišnih ljubljenčkov pogosto dajejo svojim psom, ki so dejansko strupena in včasih smrtonosna zanje.

Želja uživati ​​v vremenu brez povodca

Nič ni lepšega kot se sončiti s svojim najboljšim prijateljem. Zdaj ste veliko več zunaj, hodite po poteh in po soseski. Morda vas bo zamikalo, da bi svojega psa spustili s povodca: navsezadnje se hoče samo pretegniti in povohati. Poleti je prav tako pomembno, da imate psa privezanega na povodec kot v katerem koli drugem letnem času. Vse poletne aktivnosti so lahko nevarne za vašega psa. Zaradi lovljenja veverice lahko vaš pes zaide in se izgubi. Sprehod mimo drugega psa lahko povzroči prepir. Naj bo na povodcu.

PREBERITE TUDI: Lastniki psov se gibajo dvakrat več

 

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čas je, da damo hlačam – sploh kavbojkam – malo premora. In praznični december je idealna priložnost!