Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole vam nereden urnik spanja uniči zdravje

24. nov 2015 14:12
0

Oglasno sporočilo

... neredno spanje na naše zdravje, ne bo dovolj. Veliko o tem je že napisanega v preostalih objavah, tokrat pa moramo poudariti, da ni nevarno le pomanjkanje, temveč tudi nereden urnik spanja in razbit spanec (nočno prebujanje). Skratka, pomembne so količina, kakovost in konsistentnost spanja, kar je potrdila tudi nedavna raziskava. In slab spanec ima uničujoč vpliv celo na zdravje vašega srca.

Ugotovili so, da nekonsistenten spanec – torej ko čez teden spimo premalo in hodimo spat ob različnih urah, pogosto tudi zelo pozno, vikend pa na pol prespimo – zelo slabo vpliva na zdravje, saj so imeli ljudje z najslabšimi spalnimi navadami oz. težavami s spanjem najslabše zdravstveno stanje. Med drugimi so imeli povečan slab holesterol in trigliceride, povišan krvni tlak in ravni sladkorja v krvi. A tudi tu se ne konča – ugotovili so, da lahko že ena hektična, neprespana noč poslabša te kazalce.

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov za boljši spanec

Glede na čedalje bolj stresne in natrpane urnike sodobnih ljudi in prihajajoče obdobje zabav ter posledično uživanja večjih količin alkohola in nezdrave hrane ter premalo spanja, se potrudite, da poskrbite za svoje zdravje s čim več spanja (izločite vse nenujne opravke in dejavnosti), zdrave preostale obroke (če veste, da bo zvečer pojedina, imejte do takrat post ali vsaj 'smoothie' dan), omejite vnos kofeina in povečajte vnos antioksidantov, vitaminov in mineralov, da se bo telo lažje in hitreje regeneriralo in bo čim manj negativnih posledic na zdravje.

PREBERITE TUDI: Spanje za vikend ne odtehta pomanjkanja spanja čez teden

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zadnja polna luna v letu je že pred nami. Zgodila se bo 12. 12. 2019, prinesla bo dobre vibracije in energijo.