Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Natalie Portman priznala, da jo je seksualizacija v otroških letih zelo zaznamovala

23. dec 2020 11:46
0

Oglasno sporočilo

Natalie Portman je ena največjih zvezdnic z najdaljšim stažev v Hollywoodu, saj je kariero začela že kot otrok v filmih Léon (1994) in Lepa dekleta (1996). V nedavnem intervjuju pa je razkrila, kakšen vpliv so imeli ti filmi na njeno samopodobo in počutje kot mladostnici.

"Vsekakor sem se zavedala dejstva, da so me portretirali kot … Lolito," je povedala igralka, pri čemer je imela v mislih roman iz leta 1955, v katerem profesor srednjih let postane obseden z 12-letnico. "To, da sem bila seksualizirana kot otrok, mi je odvzelo veliko lastne seksualnosti, saj me je postalo strah in dobila sem občutek, da bom varna, če bom konzervativna in resna in zahtevala spoštovanje, če bom pametna in imela odnos 'ne glej me na ta način.'"

Portmanova se je kljub temu še enkrat vrnila v vlogo Lolite v istoimenskem filmu leta 1997. Nadaljevala je: "Ker pri tistih letih že imaš lastno seksualnost in imaš svoje poželenje in želiš si raziskovati stvari in želiš si biti odprt. A ne počutiš se varno, če so tam starejši moški, ki jih zanimaš in potem reagiraš obrambno 'Ne, ne, ne, ne.'"

Spregovorila je tudi o obrambnih mehanizmih, ki jih je razvila: "Toliko ljudi ima vtis o meni, da sem bila super resna in konzervativna … in ugotovila sem, da sem zavestno ustvarjala tak vtis, ker mi je dajal občutek varnosti. 'Če te nekdo spoštuje, te ne bo objektiviziral.'" Povedala je tudi, da je njena tehnika delovala in da se je potem počutila varno.

"Ko sem bila najstnica, sem si mislila 'Nočem snemati nobenih ljubezenskih scen ali spolnih odnosov,'" je razkrila igralka. "Začela sem izbirati vloge, ki so bile manj seksi, ker me je skrbelo, kako me bodo ljudje videli in kako varno se bom počutila."

PREBERITE TUDI: To so knjige, ki jih trenutno berejo zvezdniki

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Najbolj bodo prišle do izraza v kombinaciji z nevtralnimi barvami kot so bež, bela, črna in, jasno, džins.