Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nasveti za obvladovanje jeze in načini, kako ostati mirni

30. apr 2021 8:05
0

Oglasno sporočilo

... časih in vas včasih celo potisne k iskanju rešitev težav. Če pa se vaša jeza razvije v agresijo in postane pogostejša, je čas, da se obrnete na načine za nadzor in upravljanje. Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi lahko ostanete mirni, tudi če ste besni.

Dihajte

Ko ste v svojem elementu in vas prevzamejo jezna čustva, si oddahnite. Z globokim vdihom boste sprostili mišice in pomirili živce.

Sprehodite se

Sprehod vam lahko pomaga obvladati jezo. Ne samo, da sprosti vse vaše mišice, ampak tudi pomaga, da se umirite. Poleg tega vam daje tudi čas, da dobro premislite preden reagirate.

Pomirite se z besedami

Ko je vaš um preplavljen z zaskrbljujočimi mislimi in ničesar ne morete storiti, je verjetno, da boste zelo jezni. V takih časih lahko uteho iščete v besedah. Besede ali besedne zveze, kot so "Sprosti se", "Pomiri se" in "V redu boš", so dobri primeri.

Poslušajte glasbo

Eden od načinov, kako se lahko umirite, je glasba. Pomirjujoče melodije in tolažilna besedila vam lahko pomagajo, da se sprostite in najdete tolažbo.

Raztegnite mišice

Jeza vam lahko zategne mišice in sproži izbruhe. Kljub temu naredite nekaj razteznih vaj, da izravnate napete mišiče.

Preživite nekaj časa sami

Če ste se pravkar sprli osebno ali med klicem, je pomembno, da si vzamete nekaj časa, da boste sami. Zdrsnite v mirno sobo in se izogibajte ljudem. To vam bo dalo mir, ki ga potrebujete, in čas, da vse premislite.

Zapišite

Če ste jezni ali besni nad dejanjem nekoga, si to lahko vedno zapišete. Zapisovanje svojih občutkov in čustev odvzame nekaj duševnega bremena in stresa. To je alternativa pobegu in postopek vas lahko pomiri.

Pogovorite se s prijateljem

Če imate prijatelja, ki mu zaupate, mu lahko vedno izrazite svoja neposredna čustva. Pogovor z nekom o tem, kako se počutite, je vedno koristen način, da iztisnete svojo jezo.

Bodite empatični

Ni boljšega načina, da ostanemo mirni, kot to da ste empatični do osebe. Čeprav vas je morda razočaral do nepredstavljivih ravni, lahko, ko se postavite na njihovo mesto, najdete skupne točke.

PREBERITE TUDI: Jeza je zdravju koristna

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  "Pandemija" in zapiranje ljudi v stanovanja je prinesla marsikatero spremembo – tudi na področju mode oz. oblačenja.