Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Naše počutje v danem trenutku vpliva na to, kako vidimo stvari, doživljamo svet okoli sebe

12. apr 2018 18:40
0

Oglasno sporočilo
... trenutnem počutju in preteklih izkušnjah. Dve novi raziskavi sta pokazali, da naše trenutno počutje vpliva na to, kako doživljamo določeno situacijo oz. to, kar vidimo. Tako so udeleženci videli nevtralen obraz kot smehljajoč se, ko so bili v dobrem razpoloženju.
 
 
Raziskovalka Erika Siegel s kalifornijske univerze je povedala: "Nikakor zgolj pasivno ne zaznavamo informacij in nato na njih reagiramo – ustvarimo percepcijo sveta na podlagi našega trenutnega počutja, kot arhitekti naših izkušenj. Naše počutje ima velik vpliv na naše izkušnje, doživljanje sveta. Tako ga dojemamo drugače, ko smo v dobrem razpoloženju kot ko smo v slabem."
 
Tako na podlagi svojega počutja nezavedno določamo, ali je nekdo simpatičen ali ne; ali je vreden zaupanja ali ne; ali je zanesljiv ali ne. Raziskave so že večkrat pokazale, da naj bi imela negativna občutja večji vpliv na naše vedenje in odločitve.
 
Naša presoja tako ni nujno objektivna, saj temelji na našem trenutnem počutju; preteklih izkušnjah in tem, kaj se nam dogaja v življenju – ali predvsem pozitivno ali negativno. Raziskava je bila objavljena v strokovni publikaciji Psychological Science.
 

PREBERITE TUDI: Spremenite le 1% svojega dneva in naredite VELIKO razliko

 
0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kako nositi jeans v poletnih dneh? Načinov je več!