Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Dermatologi svarijo: prenehajte delati teh 9 napak

5. jul 2018 14:12
0

Oglasno sporočilo

Nega kože je področje, o katerem bi zares lahko napisali zelo veliko. Tudi informacij o tem je na voljo ogromno, pravzaprav toliko, da je težko krmariti med njimi in ugotoviti, katera informacija bo za nas prava. Internet je prepoln zavajajočih in napačnih informacij, zato je nujno prepoznati kakovostne vsebine. Dermatologi svarijo pred najbolj pogostimi napakami, ki poslabšajo stanje vaše kože.

PREBERITE TUDI: Resnica o kozmetiki - 1. del


1. Uporaba navadnega mila 

Navadno milo lahko vašo kožo močno izsuši. Uporabljajte raje kozmetične izdelke, ki so namenjeni čiščenju kože na obrazu. Pazite, da ne izberete čistilnih tonikov s premočnimi sestavinami, ki prav tako lahko izsušijo vašo kožo.

Dotikanje svoje kože

Včasih se dotikamo svoje kože na obrazu, pa se tega sploh ne zavedamo; pred tem pa smo lahko na dlani imeli že veliko bakterij. Nehajte nenadzorovano praskati in stiskati mozoljev, saj s tem širite bakterije.

2. Vaša rutina čiščenja kože je groba

Grobo in intenzivno čiščenje kože lahko kožo poškoduje, Vzemite si čas in kožo očistite nežno, kot le lahko. Morda uporabljate preveč kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo alkohol, ali prepogosto. Izdelki, ki bazirajo na alkoholni osnovi, lahko kožo zelo izsušijo, zato pazite, da tega ne uporabljate preveč in da kožo tudi ustrezno nahranite oz. navlažite.

PREBERITE TUDI: Napake, ki jih delate, ko si čistite obraz
 

3. Uporabljate preveč izdelkov za nego in oblikovanje las

Če uporabljate preveč izdelkov za nego in oblikovanje las, vam to lahko razdraži lasišče in kožo ob lasišču in povzroči akne in zamašene porte. Previdno torej oz. manj je več.

4. Dotikanje telefona in kože

Glede na raziskave, je vaš telefon desetkrat bolj umazan kot straniščna školjka. Ogabno, kajne? Kaj šele, če si službeni telefon delite z drugimi. Uporabljajte zvočnik ali slušalke, telefona pa ne naslanjajte na svojo kožo oz. ga redno čistite (dobra izbira so alkoholni čistilni robčki za čiščenje očal).

5. Prepogosto umivanje obraza

Prepogosto umivanje obraza lahko poškoduje naravno zaščitno plast na koži, kar vodi do vnetij in aken. Obraz naj bi si čistili le 2x dnevno.

PREBERITE TUDI: https://www.planet-lepote.com/suha-ali-dehidrirana-v-cem-je-razlika

6. Pretirano drgnjenje kože

Ko drgnete svojo kožo, jo poškodujete. Z drgnjenjem ne boste odstranili aken ali gubic, zakaj bi torej to počeli? Nežno, torej.

7. Prehitro obupate nad izdelki ali rutino

Če pričakujete hitre rezultate, boste hitro obupali nad določenim izdelkom ali rutino, zato imate omaro polno različnih izdelkov, ki so odprti in neporabljeni. Izdelek morate uporabljati nekaj časa, da vidite rezultate. Če pa vam izdelek kožo zares poslabša, potem ga prenehajte uporabljati.

8. Uporabljate prevročo vodo

Pravilna uporaba vode za čiščenje obraza je uporaba mlačne vode.

Ne pozabite, da za lepo kožo ni pomembno le to, kaj date nase, ampak kaj date vase. Zdrava, bogata in raznolika prehrana; zadostno vnašanje količin; skrb za duševno zdravje in aktivno gibanje je pomembno, da bo koža lepa in sijoča.  

PREBERITE TUDI: Poskrbimo za lepoto od znotraj - 1. del

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...