Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Napaka, ki jo nezavedno počnete in s tem škodite koži na obrazu

16. maj 2018 11:12
0

Oglasno sporočilo

Pojav aken je posledica enega ali več dejavnikov; dedna nagnjenost, nezdrava prehrana, hormonsko neravnovesje, stres ali nezdrav življenjski stil. Možno pa je tudi, da vsak dan počnete banalno napako. 

PREBERITE TUDI: Napaka, ki jo delate pri negi kože


Kolikokrat dnevno se z rokami dotaknete svojega obraza? Kaj pa svoje brade ali lic, tudi če s hrbtno stranjo dlani? Verjetno velikokrat, a povsem nezavedno. Po možnosti še takrat, ko ste ravno z nakupov in so vaše dlani pravo leglo bakterij; naše roke dnevno pridejo v stik z nešteto bakterijami, le te pa se ob dotiku lahko prenesejo s prstov na kožo na obrazu.

Si kdaj pomanete oči? Navidezno negrobo drgnjenje prstov ob kožo povzroči mikroskopsko majhne poškodbe, še posebno okoli oči, kjer je koža tanka. Prenehajte se torej dotikati tudi oči, saj tudi v očesi lahko prenesete bakterije. Prav tako pa lahko bakterije z aken na vaši koži prenesete tudi na drug del obraza in s tem razširite področje aken. Roke pa niso edini način za prenos klic. Bakterije lahko na obraz prenesete tudi z mobilnim telefonom, pogosto se to zgodi tudi pri športnikih s čeladami ali pri glasbenikih z glasbenimi inštrumenti, ki jih naslonijo na obraz.

Rešitev? Roke redno umivajte z milom in toplo vodo, vsaj 20 sekund. Preverite tudi umazanijo pod nohti in preprosto prenehajte se dotikati obraza. 

PREBERITE TUDI: Napake, ki jih delate, ko si čistite obraz

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 2 dnevoma
   Všeč
  • CandyCane pred 6 dnevi
   Vau...res najboljši
  • CandyCane pred 6 dnevi
   Eden najljubših
  • Akasha 7. avg 2018 21:14
   Bogato
  • Akasha 7. avg 2018 20:46
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko že mislimo, da so si pa res izmislili že vse in izčrpali vse ideje, se spomnijo česa novega.