Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Najučinkovitejši triki za kolike pri dojenčkih

19. maj 2023 8:06
0

Oglasno sporočilo

Čeprav so kolike pri dojenčkih popolnoma neškodljive, so lahko velik vir frustracij za starše in otroka. Da bi to frustracijo čim bolj zmanjšali, lahko pomagajo ti triki.

Ogrejte posteljnino za posteljico

Otroške kolike same po sebi niso toliko težava kot dejstvo, da vsako nelagodje otroka draži. Dovolj je torej poleg masaže trebuščka, raznih pripravkov in dobrega starega nošenja na roki, ustvariti okolje, ki bo dojenčku pomagalo, da se bo umiril in po možnosti tudi zaspal.

Pri tem lahko zelo pomaga ogrevana posteljnina za dojenčke. Če je namreč posteljnina segreta, se bo dojenček hitreje umiril, sprostil in zaspal.

Utripi in mamin vonj bodo dojenčka še dodatno pomirili

Ne samo, da topla posteljnina za posteljico pomaga pomiriti dojenčkove kolike in jim pomaga hitreje zaspati, če ob otrokovo glavico postavite tiktakajočo analogno uro in mamino srajčko, bo to dojenčka še dodatno pomirilo.

Vonj po mami, pa tudi tiktakanje ure, ki spominja na utrip maminega srca in zvoke, ki jih je dojenček doživljal še v trebuščku, bodo v tolažbo dojenčku, ki bo hitreje in lažje zaspal.

Beli šum

In ko smo že pri zvokih, ki dojenčka spominjajo na udoben in varen čas, ki ga je preživel v maminem trebuhu, je tu še malce nenavaden, a zelo učinkovit – beli šum. Beli šum sestavljajo zvoki kot so sušilniki za lase, sesalniki, aparati v kuhinji, ki proizvajajo zvoke, ki dojenčka pomirjajo, ker so najbolj podobni tistemu "šumu", ki ga je imel dojenček možnost poslušati v trebuščku devet mesecih.

PREBERITE TUDI: Razlogi, zakaj bi morali telovaditi med nosečnostjo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.