Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Najpogostejša vprašanja na razgovorih za zaposlitev

Najpogostejša vprašanja kadrovikov na zaposlitvenih intervjujih

22. jan 2009 15:17 Moje Delo
0

Oglasno sporočilo

Če ste iskalec zaposlitve, boste na razgovorih velikokrat naleteli na nekaj klasičnih vprašanj o vaših delovnih izkušnjah, osebnosti, načrtih in ambicijah. Ponujamo vam nekaj odgovorov, ki vam lahko povečujejo vaše možnosti kandidature.

najpogostejsa_vprasanja 

­
Povejte mi kaj o sebi. Kako bi se opisali?
V nekaj stavkih povejte kakšna oseba ste (vaš značaj, osebne lastnosti, kako preživljate prosti čas) in kakšne načrte imate za  prihodnost.


Ali imate kakšne delovne izkušnje s to vrsto dela?
Na to vprašanje ne smete nikoli reči "ne". Vedno lahko prenesete določene veščine in znanja iz preteklih zaposlitev na aktualno zaposlitev, za katero se potegujete na razgovoru, čeprav gre za različno vrsto dela. Govorite o vaših veščinah, ki ste jih pridobili na prejšnjih delovnih izkušnjah in se navezujejo na aktualno iskano zaposlitev. Govorite o vaši izobrazbi in dodatnih usposabljanjih, ki se navezujejo na to delo.


Koliko dolgo že iščete ustrezno zaposlitev?
Če zaposlitev iščete že dlje časa, je priporočljivo podati razlog, zakaj je do tega prišlo. Na primer "za delavce mojega poklicnega profila je bilo v tem času malo povpraševanja, zato sem toliko bolj vesel/a vašega povabila in priložnosti, ki mi jo nudite.« ali pa »že nekajkrat sem bil/a v ožjem krogu kandidatov, vendar mi je na koncu vedno zmanjkal tisti kanček sreče."


Kje ste bili nazadnje zaposleni in kaj ste tam delali?
Povejte, kaj ste delali: kateri so bili vaši dosežki in vaše odgovornosti. Govorite o opravljenih nalogah, ki se navezujejo na trenutno iskano zaposlitev, katere pripomočke in orodja ste uporabljali, katere sposobnosti in spretnosti ste potrebovali pri delu, s kom ste delali in koliko časa.


Katere so vaše največje vrline?
Poudarite vaše številne izkušnje, delovne uspehe, vaše izjemne sposobnosti, izrazito zanimanje za področje, čut za odgovornost in vztrajnost do konca, sposobnost razumevanja drugih, uživanje pri delu, vitalnost itn. Ne govorite o splošnih, samoumevnih vrlinah, kot so: "nikoli ne zamujam v službo." ali "sem marljiv/a, vestna/en in pošten/a."


Povejte mi kakšno vašo slabost?
Vsakdo ima slabosti. Če je nimate, si jo izmislite. Seveda je slabost zamaskirana prednost za podjetje, npr.: "pogosto se tako zatopim v nalogo in jo hočem za vsako ceno opraviti do konca, zato trpi moje zasebno življenje." ali "Vsi pravijo, da slabo kuham kavo." ali "Moji sodelavci so bili vedno jezni name, ker nikoli niso uspeli iti iz službe za menoj."


Kakšne cilje ste si zadali za vašo poklicno kariero? Kje se vidite čez pet let?
»Prepričan sem, da sem / bom postal zelo dober _____. Verjamem, da bom na podlagi mojih sposobnosti uspel doseči še kaj več – napredovanje v vodjo. Moje glavno vodilo je biti najboljši pri svojem delu znotraj vaše organizacije.« Pokažete tako ambicioznost kot skromnost, hkrati pa poudarite vašo profesionalnost in željo po vztrajnem delu.


Zakaj ste zapustili zadnjo službo?
Kadroviki zanima, ali ste bili sami krivi za to, da so vas odpustili (nesposobnost, neizpolnjevanje delovnih obveznosti in zastavljenih ciljev, malomarnost pri delu, konflikti z direktorjem in sodelavci, …) ali če ste prostovoljno zapustili podjetje (odsotnost lojalnosti in čuta odgovornosti do podjetja). Vaš odgovor vas mora predstaviti v pozitivni luči: "Delo je bilo začasno.", "Nisem videl/a prihodnosti v podjetju.", "Podjetje je šlo v stečaj.", "Zaradi krčenja poslovnih potreb podjetja", "Podjetje ni izplačevalo plač.", "Bila je odločitev celotne družine, preveč je bilo odsotnosti od doma zaradi službenih potovanj."

Pojdi na stran

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kavbojke so kos, ki se nahaja v omari skorajda vsakogar.