Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Najbolj čudna vedenja psov (in zakaj to počnejo)

10. nov 2021 9:36
0

Oglasno sporočilo

Za nekatera od teh vprašanj obstajajo znanstveno podprti odgovori. Vendar pa odgovori ne pridejo tako zlahka za druga vedenja, na primer, zakaj se valjajo v iztrebkih ali nerazložljivo lajajo na vas, ko stopite skozi vhodna vrata. 

Zakaj psi na sprehodu tolikokrat urinirajo?

Če poznate izraz "teritorialno označevanje", se lahko zahvalite svojemu psu. To je verjetno ena bolj znanih posebnosti naših pasjih prijateljev, saj je uriniranje na stvari zanje spoštovana zabava. Označevanje ozemlja je način, da psi signalizirajo, da so bili na tem mestu. 

Zakaj si psi vohajo zadnjice?

To je način, da pes ugotovi, ali bo novi pes zaveznik ali sovražnik. Vsak pasji anus je kot snežinka in vsebuje pomembne informacije o pasji osebnosti. Pravzaprav je to zelo pomemben vidik srečanja psov: Vonj anusa bo pomagal dvema psoma, da se spomnita, ali sta se že srečala.

Zakaj psi krožijo naokoli, preden se uležejo?

Glede na Live Science je to nagon, ki je ostal od starodavnih psov, ki so živeli v divjini in so si morali sami pospravljati postelje, pa tudi odganjati plenilce, kot so kače in druge živali, ki so se morda skrivale na nevidnih območjih. Kroženje okoli območja bi tudi drugim psom sporočilo, da je bilo ozemlje zavzeto.

Zakaj se psi valjajo v blatu?

Ta nima najlažjih odgovorov, kar je žalostno, saj je zagotovo velik problem, ko se pojavi.Nekatere teorije ugotavljajo, da je to evolucijski ostanek, ki ga psi uporabljajo za odganjanje plenilcev; drugi menijo, da gre za komunikacijsko orodje.

PREBERITE TUDI: Zakaj mačke tako veliko spijo?

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kar se tiče ličena, v osnovi sodimo ženske v dve skupini: tiste, ki se držijo preverjene klasike ličenja – in pa tiste, ki rade preizkušajo nove trende.