Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Načini, kako se pobrati po toksičnem razmerju

21. feb 2023 8:19
0

Oglasno sporočilo

...  preživele fizično, čustveno in psihično zlorabo, potrebujejo leta, da si opomorejo, se spet nasmejijo in uživajo v življenju ter spet hodijo na zmenke.

Po zlorabi je težko spet zaupati nekomu drugemu. Pravzaprav si je težko sploh predstavljati, da bi nekomu spet lahko zaupali.

Obstaja nekdo, ki mu lahko zaupate – sami sebi

Morda se sprva ne zdi tako. Mnoge žrtve zlorabe krivijo same sebe. Mislijo, da je napaka v njihovi lastni osebnosti, da jih nekaj znova in znova žene v nasilna razmerja. Vendar si lahko zaupate. In pomembno je poslušati sebe in si zaupati.

Vzemite si čas za ozdravitev

Po nasilnem razmerju si vzemite čas – veliko časa – da se pozdravite in se osredotočite nase. Ne hodite z nikomer na zmenek in niti ne razmišljajte o tem, da bi hodili s kom, vsaj en mesec, verjetno pa še nekaj mesecev.

To je čas, da se osredotočite nase, da uživate, da slavite sebe, da naredite vse mogoče stvari zase, stvari, ki ste si jih vedno želeli, a niste. V tem obdobju zdravljenja se morate spomniti na radosti in užitke življenja. Pomembno je, da se spomnite, da ste lahko srečni in uživate v življenju, tudi če niste v razmerju z drugo osebo. Od drugih morate nazaj prevzeti nadzor nad lastno srečo.

Sprijaznite se s svojo negativnostjo

Sprejmite in spoštujte svoja negativna čustva po nasilnem razmerju. Zagotovo boste šli skozi obdobja žalosti, jeze ali strahu, vendar bodo tudi obdobja, ko se boste počutili bolje. Poiščite zdrave načine za izražanje svojih čustev, s pisanjem ali vadbo.

Tudi samo čečkanje na kos papirja, ki ga nato vržete stran, je lahko koristno. Zanikanje in zatiranje čustev je tisto, kar bo kasneje povzročilo težave, zato tega ne počnite. Pravkar ste končali nasilno razmerje – dovoljeno vam je, da ste jezni, zmedeni, prizadeti in žalostni. To je normalno.

PREBERITE TUDI: Ženske, ki pobegnejo iz toksičnih razmerij, naredijo teh 12 stvari, da se jih znebijo za vedno

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če verjamete, da zmorete, zmorete. In ste prepričani, da ne, ne.