Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Način, s katerim telo hitro privadimo na zunanji mraz

18. jan 2021 9:17
0

Oglasno sporočilo

... so navdušeni, drugi malo manj. Za vse, ki ne uživate v hladnem vremenu imamo dobro novico. Vaše telo se bo prilagodilo hladnejšim vremenskim razmeram, postopek prilagajanja pa lahko pospešite kar sami.

Najhitrejši način prilagajanja mrazu

Če res želite pospešiti navajanje svojega telesa na mraz, bodo delo opravile hladne prhe. "Hladne prhe niso zabavne, vendar povzročajo, da se telo dokaj hitro prilagodi," pravi John Castellani, raziskovalni fiziolog ameriške vojske, ki je preučeval, kako se ljudje odzivajo in prilagajajo mrazu.

Predlaga, da začnete s hitro izpostavljenostjo hladni prhi - recimo 15 sekund - in dodate 10 sekund vsak dan. (Temperaturo vode lahko povečate, ko ste prestali svojo mero ledene vode.) Preživljanje časa pod hladnim tušem ali v drugih hladnih okoljih je za večino varno in lahko celo prinese nekatere koristi za zdravje. Toda ljudje, ki jim grozijo težave s srcem, morajo biti previdni.

"Prva stvar, ki se zgodi, ko ste izpostavljeni mrazu, je, da se vam krvne žile zožijo in krvni tlak naraste," pravi Castellani. Izpostavljenost mrazu - zlasti ekstremnemu mrazu, kot je skakanje v ledeno jezero - lahko pri ljudeh s srčnimi boleznimi povzroči srčni napad ali druge težave, pravi. Če pa je vaše srce zdravo in želite izkoristiti naravno sposobnost telesa, da se prilagodi mrazu, bi moralo teden dni drhtenja - in morda nekaj hladnih prg - narediti čudež.

PREBERITE TUDI: 8 razlogov za telesno aktivnost zunaj, tudi pozimi ( + 7 napotkov)

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Konični proteini, ki se nahajajo v "cepivu" za Covid, potujejo z mesta injiciranja po telesu in povzročijo poškodbe organov.