Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Moški, glejte žalostno, ženske, smejte se!

14. jun 2011 13:04
0

Oglasno sporočilo

Tako naj bi moški, ki želijo izgledati seksi nasprotnemu spolu, morali gledati žalostno, morda celo malce sramežljivo in se ne preveč smejati. Ženske – ignorirajte ta nasvet. Raziskava, objavljena na strani American Psychological Association Journal Emotion, je namreč pokazala, da se zdijo ženskam moški, ki se smejejo, manj privlačni kot moški, ki dajejo vtis, da so nekaj naredili narobe in se tega zavedajo.

V raziskavi so udeležencem pokazali slike nasprotnega spola, nato so jih vprašali, koliko se jim zdijo spolno privlačni glede na izraze na obrazu, ki so jih imeli. Moške, ki so se smejali, so ženske imele za bolj ali manj neprivlačne. Najbrž bi podobno pričakovali za moške, ki so gledale slike žensk, a resnica je popolnoma drugačna – ženske so bile moškim privlačne, če so se smejale. Pravzaprav je bila to najbolj privlačen izraz na njihovih obrazih.

Raziskovalci so priznali, da ne vedo, zakaj tako različno obravnavanje in dojemanje izrazov na obrazu, ena izmed teorij pa je, da morda moški z velikim nasmehom deluje preveč ženstven ali preveč potreben seksa. Izraz, ki nakazuje na sram, pa je gesta, ki terja simpatijo. Zanimivo pa je, da so izraz sramu – tako na obrazu kot tudi telesu – prepoznali kot privlačnen tudi moški pri ženskah.

Raziskava pa je pokazala tudi, da ženske privlačijo 'poredni' fantje kot je bil npr. James Dean. Raziskovalci so opozorili še na to, da so preučevali le prve reakcije na izraze nasprotnega spola in da nikakor ne svetujejo moškim, naj zavzamejo ne smejočo se držo v dolgotrajnih razmerjih, kajti v tem primeru se upošteva še veliko več kot le trenutna spolna privlačnost. Zelo pomembno je tudi, da je partner prijetna oseba.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 8 h
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 10 h
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 13 h
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
   • lalalaand je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 2 dnevoma
    Na poletje se pripravljam tako, da poskušam čimbolj zdravo jesti, torej čim manj predelane hrane in čimveč zdrave in sveže hrane. Poleg tega se poskušam čimveč gibati.

    Moja poletna nega kože obvezno vsebuje kremo z spf, brez katere ne morem ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.