Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Moški bolj obremenjeni s svojimi telesi kot ženske

10. jan 2012 11:41
3

Oglasno sporočilo

... presenetila, a raziskava je pokazala, da niso ženske tiste, ki se najbolj obremenjujejo s svojim videzom, temveč naj bi bili to moški. Tako naj bi bilo kar preko 80 % vseh moških obremenjenih zaradi svojih vizualnih napak in nepravilnosti.

Najhujši so strahovi pred pivskim trebuhom, moškimi dojkami in plešavostjo, zaradi katerih je kar 38 % moških dejalo, da bi žrtvovali leta svojega življenja za vitko, natrenirano in zdravo telo. Vam to zveni kaj znano?

mosko_telo
Vitalno moško telo in zanemarjeno telo, katerega lastnik ne skrbi za zdravo prehrano in redno gibanje

Raziskava, ki so jo opravili med 394 britanskimi moškimi, je pokazala, da moške njihova obremenjenost glede videza njihovih teles pogosto vodi v kompulzivno vadbo, ekstremne diete in odvajala, v želji, da bi (p)ostali vitki.

Ena izmed raziskovalk, dr. Phillippa Diedrichs, je povedala: "Vemo, da obremenjenost s svojim telesom prizadene predvsem ženske, ta raziskava pa je pokazala, da tudi moški niso izvzeti." 30 odstotkov moških je poročalo o komentarjih čez njihov pivski trebuh, 19 odstotkov o tem, da so debelušni, in 19 odstotkov o moških dojkah. "V zgodovini je bil pogovor in opravljanje o telesih nekaj, kar so počele ženske, a iz te raziskave je jasno, da to počnejo tudi moški. In to ima tudi na moške negativen učinek," je povedal Rosi Prescott.

Raziskovalci so za to dogajanje okrivili medije in zvezdnike ter njihove 'nerealistične' predstave o popolnem telesu – 'pozabili' so le na dejstvo, da je debelost zdravju izjemno škodljiva ter da je dandanes večina Britancev predebelih, se premalo giba in nezdravo jé in ima vse to dejansko negativen vpliv na njihovo zdravje.

Povečevalo pa naj bi se tudi število lepotnih operacij, za katere se odločajo moški; med najpogostejšimi pa sta rinoplastika (popravek nosu), ginekomastija (odprava moških dojk). Še največji problem pa predstavlja dejstvo, da namesto, da bi se nezadovoljni moški lotili problema tako, da bi se začeli zdravo prehranjevati in redno gibati, se namreč – kot tudi Britanke – raje odločijo za drastične in dolgoročno neučinkovite diete in lepotne posege.

3

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tanja

   • 10. jan 2012 16:26

    Tinchka, se strinjam. Super za hujšanje, kaj? ;-) Big smile

   0
   • Tanja

   • 10. jan 2012 16:26

    Tinchka, se strinjam. Super za hujšanje, kaj? ;-) Big smile

   0
   • Tinchka

   • 10. jan 2012 14:38

    Eeeewww, ta desna slika mi je nardila kar slabo X((

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* pred 7 dnevi
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Najpogostejši stranski učinki so krvni strdki, ki vodijo v možgansko kap in smrt, ter miokarditis.