Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Mobilni telefoni dokazano nevarni

17. okt 2007 0:00
0

Oglasno sporočilo

Za tveganje za nastanek bolezni na možganih zadostuje 2000 ur izpostavljenosti in sicer po uro na dan. Študija dveh švedskih znanstvenikov, Lennarta Hardella in Kjella Hanssona Mildadi je pokazala, da več kot desetletna uporaba mobilnega telefona poveča tveganje za nastanek tumorjev na strani možganov, kjer uporabnik drži telefon.

Raziskava, ki jo je objavila revija Occupational Environmental Medicine, je analizirala in zbrala rezultate enajstih raziskav, narejenih po vsem svetu o pojavu tumorjev pri ljudeh, ki uporabljajo mobilne telefone, tudi brezžične, več kot deset let. Rezultat kaže, da daljša uporaba mobilnega telefona za 20 odstotkov poveča možnost obolelosti za akustičnim nevromom, benigno tvorbo, ki prizadene ušesni živec, in za 30 odstotkov pojav malignega tumorja - glioma.

"Toda tveganje je lahko še hujše," opozarjata avtorja študije v pogovoru za britanski dnevnik The Independent, kajti deset let je minimalna doba, potrebna za razvoj tumorja. Prepričana sta, da bi morali ponovno preučiti standarde oddajanja pri "neprimernih in dvomljivih prenosnih telefonih", ter preučiti morebitne povezave sevanja z drugimi boleznim, kot je na primer Alzheimer in druge oblike tumorjev.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi vemo, da Francozinje slovijo kot nadvse šik ženske, ki več kot na modo dajo na slog.