Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana ~ Reportaža 12. maj

13. maj 2018 21:50
0

Oglasno sporočilo

... modni večer navdušil s konceptualnimi kolekcijami in z družbeno odgovornimi sporočili.

Ljubljana, 13. maj – Na sklepnem dejanju Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je deset domačih in tujih oblikovalcev prvič predstavilo enajst dovršenih kolekcij. Večer je z obleko, ki jo je navdahnil kurent, v velikem slogu otvorila Nelizabeta, sledili sta kolekciji srbskega oblikovalca Marka Glavinića in Dajane Ljubičić, ki je najbolj navdušila z domiselnimi plašči.

V drugem sklopu revij so se zvrstile znamke Sofia Nogard s kolecijo brezčasnih kosov oblačil, Sonja Jocić, ki je modno brv odela v rdečo, in Ivanman, ki je s kombinacijo klasičnih moških oblačil z avantgardnimi detajli osvojil tujo medijsko javnost. Alenka Globočnik je z novo kolekcije Akulture ponovno prepričala z izbiro materialov in svojimi asimetričnimi, čistimi linijami, XD XENIA DESIGN pa z "ready-to-wear" kolekcijo.

Srbska oblikovalka Milica Vukadinović je polno dvorano popeljala na balkan v 90. letih, zadnji modni večer pa je v velikem slogu sklenila Matea Benedetti s predstavitvijo dveh kolekciji. Oblikovalka je 33 kosov posvetila koralnim grebenom, ki jim do leta 2050 grozi izumrtje, in v skladu z načeli svoje etično-luksuzne blagovne znamke pri ustvarjanju uporabila zgolj biorazgradljive in reciklirane materiale, med njimi tudi ananasovo usnje in pletenine iz recikliranih plastenk. Sklenjena je šesta edicija mednarodnega tedna mode, za več informacij spremljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 2 dnevoma
   Všeč
  • CandyCane pred 6 dnevi
   Vau...res najboljši
  • CandyCane pred 6 dnevi
   Eden najljubših
  • Akasha 7. avg 2018 21:14
   Bogato
  • Akasha 7. avg 2018 20:46
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko že mislimo, da so si pa res izmislili že vse in izčrpali vse ideje, se spomnijo česa novega.