Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Medijski menedžer leta 2018 je Gregor Memedović

15. nov 2018 15:52
0

Oglasno sporočilo

... Gregor Memedović, direktor skupine Next Media.

29. in 30. novembra bo v GH Bernardin v Portorožu potekala že 20. jubilejna konferenca medijskih trendov SEMPL. Četrto leto zapored bo na konferenci podeljena tudi nagrada za dolgoleten in pomemben prispevek posameznikov, ki sooblikujejo medijsko in oglaševalsko okolje v Sloveniji "Medijski menedžer leta". Z nagrado želijo organizatorji konference poudariti pomen dinamičnega razvoja medijsko-komunikacijske stroke v državi.

Nagrado bo letos prejel Gregor Memedović, direktor skupine Next Media, ki je v medijskem okolju preživel vso svojo dosedanjo kariero. Svojo poslovno pot je začel v takrat eni od vodilnih agencij za zakup medijskega prostora AB media. Nadaljeval jo je kot vodja medijskih analiz najprej pri Motomedii (pozneje Adria Media) in nato pri medijski agenciji Brandmedia (kasneje Pristop Media). Leta 2006 je dokončno presedlal na medijsko stran in tam vztraja še danes. Kot direktor marketinga in trženja je postavil temelje za razvoj Radia Center in se leta 2009 kot direktor trženja pridružil televiziji TV3 v lasti švedske korporacije Modern Times Group (MTG), ki jo je pozneje vodil tudi kot direktor.

Ko so se leta 2012 švedski lastniki odločili za umik s slovenskega trga, je ustanovil podjetje za trženje kabelskih programov Comedia (zdaj Cas media), ki še danes uspešno zastopa uveljavljene svetovne blagovne znamke, kot so Discovery, Animal Planet, E!- Entertainment, Travel Channel in Viasat History, Explorer ter Nature. Istega leta je Memedović prevzel vlogo regionalnega direktorja za jugovzhodno evropo pri podjetju Fox International Channels ter poleg delovanja v Sloveniji, Srbiji, Bolgariji, baltskih državah, Poljski in Rusiji vzpostavil celotno strategijo poslovanja na Hrvaškem.

Leta 2016 se je odločil za vrnitev na Radio Center in tam povsem prevetril celotno strukturo ter uvedel skupino Next Media, ki pod svojim okriljem združuje vodilne radijske postaje v svojem segmentu Hitradio Center, Rock Radio in Radio Ekspres. Hkrati se je skupina uveljavila kot vodilni ponudnik radijskih postaj trgovcev (t. i. »instore radio«) v Sloveniji in zdaj skrbi za zvočno podobo podjetij Mercator, Petrol, Engrotuš in Lesnina. Do največjega preboja pa je prišlo pri preobrazbi radijskih postaj Next Medie v ponudnike digitalnih vsebin preko družbenih medijev – Facebooka, Instagrama in YouTuba. 

"V zadnjih dveh letih smo prenovili celoten koncept delovanja medijev pod našim okriljem in to je začelo prinašati izredne rezultate. Ponosen sem, da podjetje ni več radio, temveč veliko več. Smo Next Media. Očitno so to opazili tudi na strokovni ravni in mislim, da je ta naziv priznanje za sistematično in trdo delo preteklih let. Brez odlične ekipe, ki stoji za menoj, mi ne bi uspelo, zato je ta nagrada bolj njihova kot moja. Seveda sem je zelo vesel, hkrati pa pričakujem, da bo pripomogla k še boljšim rezultatom in še dodatno povečala ugled blagovnih znamk, ki jih upravljamo," je ob novici, da je letos on prejemnik te medijske nagrade, povedal Memedović.

Medijskega menedžerja leta so tokrat izbirali Toni Balažič, glavni izvršni direktor skupine Panvita, Peter Frankl, generalni direktor Časnika Finance, medijski menedžer leta 2017, Marko Kolbl, generalni direktor podjetja Europlakat, medijski menedžer leta 2016, Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v podjetju BTC, Dejan Turk, predsednik uprave družb A1 Slovenija in Vipmobile Srbija in Pavel Vrabec, generalni direktor podjetja Pro Plus, medijski menedžer leta 2015.

Čeprav se zdi, da radio živi v senci televizije in videa, je v Sloveniji konkurenca na področju radijskih postaj velika. Ustvarjanje kakovostnih radijskih vsebin, razvijanje novih programskih formatov in razumevanje želja poslušalcev je tako intuitivno kot tudi podatkovno opravilo. Gregorju Memedoviću in sodelavcem že vrsto let uspeva ustvarjati radijske programe in vsebine, ki izstopajo iz povprečja. Ne samo pri osnovni dejavnosti, temveč tudi na področju marketinga, promocije in trženja programov oziroma blagovnih znamk, s katerimi upravlja. Gregor s svojim delom kaže, da dobro razume prihodnost in je lahko zgled vsem kolegom v medijski industriji.

Gregor Memedović bo nagrado prejel na slavnostni podelitvi ob koncu prvega dne konference SEMPL, v četrtek, 29. novembra 2018, na kateri bodo znani tudi prejemniki nagrad za najboljše medijske strategije leta Sempler in dobitnik nagrade TOP SEMPL "Medijska zvezda prihodnosti", ki bo prav tako podeljena četrto leto zapored.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes, 16. julija, bo polna luna, ki se ji bo pridružil tudi mrk. Bo to prineslo kaj dobrega?