Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Marsala: kako nositi barvo leta na očeh

23. nov 2015 8:10 Vesna Lasič
10

Oglasno sporočilo

Rdečo okrog oči navadno povezujemo z alergijami in utrujenostjo, z nekaj triki pa lahko ta negativni učinek obrnemo v zapeljivega. Če si marsale niste upale na očeh nositi čez leto, ji vsekakor dajte priložnost v prihajajočem prazničnem decembru.

Pripomočki

 • senčila v črni, rjavi in marsali;
 • ožji ploščat čopič za nanašanje barv na veko;
 • širši puhast čopič za zabrisovanje;
 • maskara ali umetne trepalnice;
 • eyeliner.

Če ste ljubiteljice naravnega izgleda

Trik, s katerim boste barvo lažje nosile ne glede na barvo oči in polti, je uporaba marsale v kombinaciji z rjavo. Ker je ta nevtralna, bo ublažila izgled vpadljive rdeče in jo povezala z naravnimi barvami vašega obraza.

Tudi z le dvema barvama imate na voljo kar nekaj možnosti. Najlažje bo, če se odločite za en predel na očeh, ki bi ga radi izpostavili z marsalo.

1. Fokus na premični veki

Pri senčenju oči navadno začnemo z nanosom barve na premično veko, zato tudi to opcijo predstavljam kot prvo. Na celotno premično veko torej nanesite marsalo, sami pa se odločite, kako intenzivno želite - lahko s puhastim čopičem zajamete malo barve, ki bo na veki dala le navdih rdeče, ali pa s čvrstejšim ploščatim čopičem področje intenzivno obarvate.


V pregib veke nanesite rjavo senčilo (hladno, če imate hladen podton kože, ali toplo, če imate toplega) in ga zabrišite proti obrvem.
 Najpomembnejši izdelek, ki bo pomagal pri nosljivosti marsale, pa je poleg rjave še črno črtalo (eyeliner). Uporabite takšnega v svinčniku, flomastru, gelu ali tekočega - kar vam najbolj ustreza. Oči bodo s tem dobile nekakšen močnejši "okvir", ki bo stopil v prvi plan in potisnil marsalo v ozadje. Zaključite z maskaro.

2. Fokus v pregibu veke

Pri tem ličenju gre za enak koncept kot v prvem primeru, s tem da zamenjate barvno postavitev. Na premično veko nanesete rjavo v željenem odtenku: priporočam vse od zelo svetle do srednje rjave. Tudi temna pride v poštev, a bo spominjala bolj na zadimljene oči in večerni videz. 
Pregib veke z zabrisovanjem zasenčite z marsalo, a bodite bolj previdni kot pri uporabi rjave na tem področju - če boste rdečo nanesli preblizu obrvem, bo oko delovalo utrujeno. Raje začnite počasi in z manjšo intenzivnostjo ter po potrebi dodajajte barvo.
 Tudi tokrat veko obrobite s črno in zaključite z maskaro.

3. Fokus na zunanjem robu veke

To idejo bo najbrž najlažje vključiti v vsakdanje ličenje. Če se vam zgornja primera zdita preveč, lahko začnete s tem, saj marsala predstavlja le majhen akcent na veki, ki bo pritegnil pozornost.
 Na premično veko nanesite nevtralno senčilo (bež, peščeno, svetlo rjavo, srednje rjavo z rahlim zlatim tonom), pregib veke pa zasenčite z enim ali dvema odtenkoma temnejšo, a še vedno nevtralno barvo. Nato z manjšim puhastim čopičem zajemite nekaj marsale in z njo obarvajte zunanji rob premične veke s počasnimi gibi proti notranjosti, da se bo lepo prelivala v prej nanešene barve.
 Ponovno zaključite s črnim črtalom in maskaro.

Osredotočila sem se na nanos senčil le na zgornjo veko za kar najmanj vpadljiv videz. Če želite, lahko spodnjo veko zasenčite z enako rjavo, ki ste jo uporabile zgoraj, in spodnje trepalnice namažete z maskaro za več definicije. Z marsalo spodnje veke raje ne poudarjajte, prav tako se izognite veznici in notranjemu kotičku očesa - ravno na teh predelih naravno nastopi rdečica zaradi alergij, zato pogled ne bo deloval tako svež.

Pri vseh treh možnostih lahko celotni videz dopolnite z rdečilom za lička in izdelkom za ustnice (šminka, glos ali obarvani balzam) v barvi, ki je kar najbolj podobna marsali (temno rdeča, rjavo rdeča ali rahlo vijolično rdeča). Oči bodo še vedno poudarjene, a ne bodo tako izstopale, če vas to slučajno skrbi; prav tako bo vse skupaj učinkovalo bolj povezano.

Če želite izstopati

Za večerne izhode si lahko privoščite več in ustvarite intenziven praznični videz. Tudi tu bo najbolje, da uporabite le dve barvi naenkrat - tokrat predlagam kombinacijo s črno. Učinek bo močnejši, hkrati pa boste še vedno delovali uglajeno.

Predstavljam dve možnosti:

1. Rdeča s kančkom črne

Ideja je odlična, če si želite izkusiti marsalo v vsej njeni barvitosti. Začnite z nanosom senčila v tem odtenku na premični veki in brez prekinitve nadaljujte z zabrisovanjem v pregibu. Enotna barva bo oko povečala in poglobila. Pazite, da prehod proti obrvem res dobro zabrišete, ostre linije namreč hitro lahko spomnijo na podplutbo. Prav tako ne nanašajte barve previsoko, naj se konča približno na sredini med pregibom veke in obrvmi.
Zaradi več barve bodo oči tokrat potrebovale malo debelejši "okvir".

S poljubnim črnim črtalom ali črnim senčilom obrobite zgornjo veko tik ob trepalnicah; črto lahko nekoliko zabrišete, da bo prehod v rdečo mehkejši.
 Z nanosom črne nadaljujte na spodnji veki in jo tudi tu dobro zabrišite. Za ta slikovni prikaz sem sama izbrala odprt zaključek črnih linij v notranjem kotičku očesa, da sem ustvarila dodaten zanimiv element, lahko pa seveda preprosto začrtate veznico s črnim svinčnikom kot običajno ali naredite špičko za bolj mačji pogled.
Za konec nanesite debel sloj maskare ali se odločite za umetne trepalnice za še več dramatičnosti.

2.  Črna s kančkom rdeče

Dodatek marsale lahko lepo popestri klasične črne zadimljene oči. Lotite se jih kot običajno: na premično veko nanesite črno senčilo (mat ali rahlo lesketajoče) in ga rahlo zabrišite, le toliko, da ne bo nikjer grobih linij. Enako nadaljujte na spodnji veki. Nato namesto črne, sive ali rjave, ki bi jih navadno uporabili za prehod, vzemite marsalo in jo nanesite v pregib veke ter začnite zabrisovati navzgor. Prehod iz črne naj bo čim bolj mehak.
 Piko na i boste spet dodali z nekaj sloji maskare ali umetnimi trepalnicami.

Pri temnejših senčilih predlagam, da bolj poudarite obrvi, da uravnotežite pogled, da oči ne bodo delovale težke. Izberite izdelek za obrvi, ki ne bo imel rdečega podtona, saj bi s tem odtegnili pozornost z rdeče na vekah; naj bo čim bolj nevtralen.

Sama sem bila dolgo skeptična do te barve in je nisem upala nositi, saj sem bila prepričana, da bo preveč zame; ko pa sem jo enkrat iz zanimanja preizkusila, sem ugotovila, da pravzaprav na nevsakdanji, zanimiv način poudari barve oči in jih naredi nekoliko skrivnostne.

 

Boste preskusile katero izmed možnosti?

10

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Cheeks

   • 27. nov 2015 20:05

    Hvala! Meni so sicer všeč, saj nekaterim ljudem res pristojijo, jaz pa izgledam prav jezna Tongue

   0
   • ana25

   • 27. nov 2015 8:36

    Krasno, Cheeks!! Smile Meni so obrvi prekrasne, tudi sama imam bolj položne, "našpičene" mi sploh niso všeč - preveč dramatično po nepotrebnem.
    Nosila pa te barve ne bom.

   0
   • Cheeks

   • 26. nov 2015 22:11

    Hvala! Mnenja o obrveh so pa vedno deljena Big smile

   0
   • _*Shaheena*_

   • 26. nov 2015 17:52

    Super mejkap (črna s kančkom rdeče izpade fantastično!) in krasne obrvi <3

   0
   • Cheeks

   • 25. nov 2015 21:11

    Tako mi naravno rastejo? Tudi zaradi oblike obraza in potez mi bolj oster lok ne pristoji.

   0
   • Bruneta

   • 25. nov 2015 20:58

    Zaradi polkrožne oblike mi delujejo nekoliko preveč nenaravno.

   0
   • Cheeks

   • 25. nov 2015 20:09

    Kaj te pa moti?

   0
   • Bruneta

   • 25. nov 2015 18:20

    Krasno ličenje, krasne oči. Moti me edino oblika obrvi.

   0
   • models

   • 23. nov 2015 19:50

    Zelo všečno, sploh 2. in 4. slika Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes lahko pričakujemo povečanje kozmičnih energij, saj je tokratna ...