Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Marmor Hotavlje ob dnevu knjige z estetskim presežkom

26. apr 2024 11:50
0

Oglasno sporočilo

Knjige niso le vir znanja, ampak tudi okno v svet, v preteklost, sedanjost in prihodnost. Vsako leto 23. aprila zato obeležujemo dan knjige, ki je namenjen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Tudi velemojstri kamnoseštva Marmor Hotavlje se pridružujejo praznovanju pomembnosti knjig in njihovega vpliva na naše življenje.

Kot izkušeni kamnoseki in estetiki so izdali edinstveno publikacijo, ki ji ni para. Praznovanje več kot 300 let od prvega zabeleženega izdelka iz domačega kamna hotaveljčana so namreč ovekovečili s posebno knjigo o izjemni zgodovini in tradiciji kamnoseštva na Hotavljah ter njihovih mojstrih. Bralca popelje v navdihujoč svet umetniških del iz kamna in marmorja, kjer tradicija sreča sodobnost. »Naša dolžnost in praksa je, da kamen obravnavamo z vsem spoštovanjem, ljubeznijo in strokovnostjo.

Vrhunski kamnoseški izdelek terja veliko znanja, veščine, časa in dela najrazličnejših ljudi. Vsak s svojim znanjem prispeva do končne podobe predmeta, ki lahko služi več generacijam,« je povedal Sandi Čeferin, skrbnik ključnih strank v podjetju Marmor Hotavlje in soavtor knjige. V knjigi so tako poleg fotografij prefinjenih in unikatnih kamnoseških izdelkov predstavljene zgodbe ljudi, ki so skozi dolgo obdobje soustvarjale dolgoletno tradicijo in bogato dediščino podjetja Marmor Hotavlje.

Ob jubileju so publikacijo podarili vsem zaposlenim, upokojencem in poslovnim partnerjem. Več kot le knjiga, ta publikacija predstavlja okno v čas, kjer se zgodovina podjetja prepleta z umetnostjo in inovacijo obdelave kamna. Knjiga je tudi vpogled v to, kako je podjetje postalo sinonim za vrhunsko kamnoseško umetnost. Gre za rezultat tesno povezane ekipe, ki se zaveda, da ima prav vsak pomembno vlogo pri ustvarjanju unikatnega izdelka.

Bronasta gazela iz leta 2021, podjetje Marmor Hotavlje, išče skrito lepoto v kamnu že vse od leta 1723. Pohvalijo se lahko z več kot 300-letno tradicijo obdelave kamna, vrhunsko kakovostjo izdelkov ter storitev in edinstvenostjo v panogi, kjer delujejo. Pri delu so opremljeni z najsodobnejšo opremo za razrez in oblikovanje kamna. Imajo tudi razvejano nabavno mrežo, ki jim omogoča zelo raznolik nabor kamnov, ki ga lahko v Slovenijo pripeljejo iz celega sveta. Delajo s svetovno znanimi in uveljavljenimi arhitekti, oblikovalci in znanimi osebnostmi, opremljajo luksuzne jahte, izvažajo butično pohištvo v Ameriko in sodelujejo pri odmevnih projektih doma in v tujini.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Žajbelj in menopavza: je to popolna zeliščna pomoč za vročinske oblive?