Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ta sestavina zavira nastajanje rakavih celic, zdravi alergije in astmo

6. apr 2016 11:03
0

Oglasno sporočilo

... protivnetno, antibakterijsko, protiglivično in protivirusno delovanje, ki deluje prek imunskega sistema in zavira alergijske reakcije in s tem alergije (npr. seneni nahod) in astmo: imenuje se kvercetin. Ima tudi protivnetno delovanje, torej zavira vnetne procese v telesu, ki vodijo v bolezni in staranje. Kemijsko je podoben kromolinu, zdravilu proti alergijam, ki preprečuje odplavljanje histamina in je torej naravno zdravilo, ki nima negativnih stranskih učinkov, temveč le dodatne pozitivne.

Kvercetin je tudi antitrombotik, kar pomeni, da preprečuje nastajanje krvnih strdkov. Preprečuje oksidacijo maščob in s tem poškodbe arterij ter tako skrbi za čistost in pretočnost ožilja (tudi v očeh). Učinkuje na več načinov in je eden najmočnejših protirakavih snovi, kar jih obstaja. Deaktivira več karcinogenov, preprečuje poškodbe DNK in zavira encime, ki pospešujejo rast tumorskih celic.

Deluje že na celični ravni in zavira škodljive procese, v katerih se zdrave celice v rakave, njegovo močno antioksidativno in protivnetno delovanje pa zmanjšuje oksidativni stres in vnetne procese v telesu, tako, da se telo lažje in bolje upira raka povzročajoče agente, ki poškodujejo DNK.

Kvecrcetin zavira nastajanje rakavih celic celo ko so te že začele nastajati. Raziskava, opravljena na Kitajskem, je pokazala, da so imeli tisti, ki so zaužili največ kvercetina, zmanjšano nevarnost za nastanek rakavih obolenj kar za 51 %. Pri kadilcih je bil ta odstotek še višji, kar 65 % manj nevarnosti za nastnaek pljučnega raka.

V študijah je bilo ugotovljeno, da je kvercetin izmed vseh flavonoidov najbolj aktiven. Učinkovito delovanje mnogih zdravilnih rastlin je ravno posledica visoke vsebnosti kvercetina. Kvercetin je močan antioksidant in ga je največ v čebuli, nekaj pa tudi zelenih jabolkih, grozdju in peteršilju.

Kvercetin v kombinaciji z drugimi zaščitnimi snovmi in antioksidanti najdete v prehranskem dopolnilu Natures Aid Kvercetin formula.

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  "Pandemija" in zapiranje ljudi v stanovanja je prinesla marsikatero spremembo – tudi na področju mode oz. oblačenja.