Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kraljica Elizabeta je na smrtni postelji pustila dve osebni pismi

16. jan 2024 15:58
0

Oglasno sporočilo

Kraljica Elizabeta je pred smrtjo napisala dve zasebni pismi – eno za svojega sina, kralja Charlesa, drugo pa za svojega glavnega pomočnika.

V odlomku iz knjige kraljevega biografa Roberta Hardmana The Making of a King: (King Charles III and the Modern Monarchy), ki bo izšla 18. januarja, avtor opisuje, kako je osebje odkrilo dve zasebni pismi, ki ju je kraljica zapustila po svoji smrti 8. septembra 2022.

Po kraljičini smrti je na gradu Balmoral višje osebje, vključno z monarhovim zasebnim tajnikom Edwardom Youngom, načrtovalo prihodnje dni, ko jim je sluga prinesel eno od kraljičinih znamenitih rdečih škatel. V rdeči škatli so dnevno poslani dokumenti ministrov iz Združenega kraljestva, v njej pa so lahko tudi dokumenti in korespondenca predstavnikov Commonwealtha in drugih držav po svetu. 

"To je bila zadnja škatla, ki je šla do kraljice pred njeno smrtjo," piše Hardman v odlomku. "Kot vse rdeče skrinjice, je imela le dva ključa, enega za monarhinjo in drugega za njenega dežurnega osebnega tajnika."

V škatli je Young našel, da je kraljica pustila zapečateno pismo princu Charlesu in njemu. 

"Verjetno ne bomo nikoli izvedeli, kaj je bilo v njih zapisano. Vendar je dovolj jasno, da je kraljica vedela, da je konec neizbežen, in je to ustrezno načrtovala. So bila to zadnja navodila ali dokončno slovo? Ali oboje?" piše Hardman. "Elizabeta II. je zaključevala svoje zadnje nedokončane posle."

Kraljica je za seboj pustila tudi seznam kandidatov za red za zasluge, kar je bila njena zadnja kraljeva dolžnost.

"Kraljica je svoje obveznosti vedno jemala izjemno resno," piše Hardman. "Papirje je dobila dva dni prej, da je lahko pregledala zapiske in označila svoje izbire. Nato jih je izpolnjene vrnila siru Edwardu, da opravi vse potrebno. To je bil zadnji dokument, ki ga je obravnavala kraljica Elizabeta II. Tudi na smrtni postelji je bilo treba opraviti še veliko dela – in ona ga je opravila."

PREBERITE TUDI: Princ Harry pojasnil, kako je izvedel, da je kraljica Elizabeta umrla

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.