Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kozmetične sestavine nam lahko škodijo (ali koristijo)

12. jun 2018 11:09
0

Oglasno sporočilo

Če tega ne počnete, si lahko škodite. Ženske hitro nasedemo in kupujemo kozmetične izdelke na podlagi prečudovite embalaže, znamke in modnih muh. Morda smo se navadile, da redno beremo sestavine hrane, ki jo zaužijemo, ni pa nam še prišlo v navado, da bi preverjale tudi sestavine stvari, ki jih damo nase.

PREBERITE TUDI: Kozmetične sestavine

Nekatere kemijsko sestavljene sestavine v kozmetičnih izdelkih so za nas namreč lahko strupene in nam škodijo. Sintetični preservativi – parabeni, na primer lahko vplivajo na hormonsko delovanje. Nekatere sestavine v maskarah, na primer, lahko dražijo kožo. Poleg tega poznamo le nekaj kratkoročnih učinkov kozmetike na nas, dolgoročnih pa še ne. Prvi korak, ki ga lahko storite je, da se o tem poučujete in zanimate. Drugi korak je preverjanje sestavin. Ne pozabite, v znanju je moč. Več o sestavinah lahko preverite na tej povezavi.

Velja si zapomniti tudi sledeče; če je nekaj naravno, še ne pomeni, da je tudi dobro. Dokler ste oboroženi z informacijami, boste lahko sprejeli odločitev, ki bo za vas najboljša in vaše telo in koža vam bosta hvaležna.

PREBERITE TUDI: Kaj je bolj pomembno pri izbiri kozmetike: naravno ali kakovostno?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kako nositi jeans v poletnih dneh? Načinov je več!