Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koronavirus: Švedska bo naslednji mesec dosegla kolektivno imunost

20. apr 2020 18:40
0

Oglasno sporočilo

... pri spopadanju s koronavirusom: niso namreč uvedli strogih karanten, temveč so normalno nadaljevali z življenjem. In to se jim je tudi obrestovalo, saj je prebivalstvo v pretežni meri že prekuženo.

Tako bo populacija Stockholma, glavnega mesta Švedske, že naslednji mesec dosegla kolektivno imunost, trdi dr. Anders Tegnell, ki se ni hotel podrediti drakonskim ukrepom za preprečevanje širjenja prehladno-gripoznega virusa. Širjenje virusa se je že začelo zaustavljati, ljudje pa so postali odporni.

"Opažamo čedalje več imunih ljudi med prebivalci Stockholma, kar ima čedalje večji vpliv tudi na širjenje infekcije," je dr. Tegnell povedal medijem. "Vse kaže, da bo prebivalstvo maja prekuženo."

Švedska, ki ima populacijo nekaj preko 10 milijonov ljudi, ima 13.822 potrjenih primerov okužb s koronavirusom in 1.511 smrti. Ko so dr. Tegnella vprašali glede smrti, je odgovoril: "To ni neuspeh glede na celotno strategijo, je pa neuspeh, kar se tiče starejših, ki živijo po domovih za ostarele."

Švedi nadaljevali z normalnim življenjem

Švedska je ohranila življenje normalno tudi po začetku širjenja koronavirusa: šole so ostale odprte in ljudem niso prepovedali druženja. Niti mej niso zaprli. Glede tega so bili deležni prenekatere kritike, ki pa so jih zavrnili – ministrica za zunanje zadeve, Ann Linde, je dejala: "Delamo isto kot vsi ostali, le na malce drugačen način. Nikogar ne bomo nikamor zapirali ali mu prepovedali druženja – vsak naj sam prevzame odgovornost zase. Nekateri mislijo, da ničesar ne delamo za zaviranje širjenja okužbe, a delamo to, kar je prav za Švedsko."

PREBERITE TUDI: Virolog osvešča: ni dokazov, da bi se virus prenašal po trgovinah, restavracijah ali frizerjih

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 3 dnevi
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 3 dnevi
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 3 dnevi
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 3 dnevi
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kar nekaj podjetij tekmuje v pripravi cepiva za prehladno-gripozni virus, poimenovan COVID-19, saj so cepiva izjemen vir zaslužka farmacevtske industrije.