Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koloristika: barvni tip jesen

Tretji jesenski podtip: soft & warm

16. jul 2009 12:00 Malina
2

Oglasno sporočilo

jesen_soft_warm 

Neredko se zgodi, da se ženska, ki se ni prepoznala v nobenem izmed ostalih barvnih tipov oz. v nekaterih sicer po malo, pa nikjer popolnoma, na koncu prepozna kot tretji jesenski podtip, to je 'Soft & warm'. Sem spadajo vse ženske s pepelnatimi, srednje rjavimi ali temno blond lasmi, rumenkastim podtonom kože ter srednje rjavimi, ponavadi lešnikovimi očmi, lahko pa so tudi zelenkasto-rjave. Možno je, da imate na koži nekaj pegic, ni pa nujno.

Vaša glavna karakteristika je 'soft', kar pomeni, da je za vas optimalen rahlo zabrisan, ne kontrasten, videz. To se zrcali v samih odtenkih iz vaše palete, ki niso izčiščeni in jasni, ampak delujejo, kot da bi jih med seboj malce pomešali, kar jim daje umirjenost in mehkobo. Odtenki iz vaše palete delujejo najbolje, če jih nosite 'ton na ton'. Prav tako se ta zabrisanost kaže tudi v tem, da vam kontrastni, veliki, divji vzorci (rože, črte, karo, sploh v barvnih kombinacijah kot je črno-bela, črno-rdeča ipd.) ne pašejo najbolje. Enako velja za črno, zelo lepo pa vam pristaja monokromatični izgled, to pomeni, da od glave do pet nosite isto barvo. Odločajte se za barve, ki niso ne pretemne in ne presvetle, vsekakor pa ne smejo imeti hladnega podtona.

Spodaj so vaše palete:

jesen_soft_warm_paleta

jesen_soft1
jesen_soft2

Če se odločite za črno, jo vsekakor nosite čimbolj stran od obraza. Izberite materiale, ki so mehki, teksturirani in absorbirajo svetlobo (pletenine, bombaž, žamet, viskoza). Prav tako bodo črnino omilili dodatki, kot so volančki, pošitki, naborki, drapiranje ali drugi detajli z mehko zaobljenimi robovi. Izogibajte pa se temu, da bi oblekle črno oblačilo, ki je po kroju strogo, minimalistično, futuristično in po možnosti še v svetlečem materialu. Če ste v črnem, si omislite mehak makeup in nikar preveč ne poudarite oči. Zlat nakit ali bižuterija v živih barvah bodo prav tako laskali vašemu obrazu in naredili črno manj strogo.

Pri makeupu pazite, da le-ta ne bo premočan, zato se izogibajte premočno ali pretemno poudarjenim očem in ustnicam. Toni naj bodo zabrisani, pri očeh se odločajte za rjave, karamelne, olivne, zlatkaste, peščene in breskove tone. Blush naj bo tople barve, npr. lososove ali glinene. Pomembno je vedeti, da boste brez šminke vedno izgledale nekoliko nedefinirano, medlo in nezdravo, zato jo vedno nanesite (seveda je lahko tudi v obliki glosa). Izberite med bogatimi odtenki lososovo rožnate, barvi rožnatega lesa (ang. rosewood), muškatni, začinjeno breskovi, sandalovinasti.
Če si barvate lase, kar je pri tem barvnem tipu zelo pogosto (ženske svoje lase opisujejo kot 'mišje'), se odločajte za pramene, ki pa naj ne bodo presvetli ali hladni (platinasti). Dobra odločitev so tudi prameni v dveh ali treh različnih odtenkih, ki rangirajo od medene pa do pšenično zlate. Ko boste začele dobivati sive lase, kar nadaljujte z dodajanjem pramenov kot prej. Vaša barva las ima to prednost, da ponavadi sivi zelo neopazno, sivi lasje pa niso nikoli srebrni ali belo sivi, temveč rumenkasto sivi, zaradi česar se dokaj neopazno pomešajo med vašo naravno barvo las.

Pojdi na stran

2

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
   • cicka

   • 6. sep 2014 15:19

    Zadnjič me je kar naenkrat prešinilo, da se moji mami na kilometer opazi, da je njen barvni tip jesen. Big smile Da bi se prepričala, sem prebrala članke in hkrati ugotovila, da sem tudi jaz jesen. Smile Jabolko nenazadnje ne pade daleč od drevesa. Big smile Jaz sem prvi podtip, mami je drugi.
    Zelo zanimiv in koristen članek. Zabavno mi je bilo primerjati barvno paleto v članku z barvami oblačil v moji omari.

   0
   • catwomen

   • 17. jul 2009 12:45

    No, pa sem se končno najdla Big smile Spadam pa med prvo jesenski podtip deep & warm.

   0
   • SPA

   • 17. jul 2009 10:58

    Super članki, oz. kolekcija člankov. Sem se že večkrat lotila iskanja svojega letnega časa pa mi še kar ni uspelo določiti...

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Eden najpomembnejših vplivov travm v najzgodnejših letih je tudi na naše odnose v zreli, odrasli dobi.