Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Traja le 200 ur, da nekoga sprejmemo kot prijatelja

11. maj 2018 8:20
0

Oglasno sporočilo

Univerza v Kansasu je opravila raziskavo, ki je podala zanimive rezultate. Profesor Jeffrey Hall je definiral, kako dolgo traja, da se spoprijateljimo in kako dolgo trajajo določene faze prijateljstva. Pravi, da so človeški možgani sposobni imeti okoli 150 prijateljstev naenkrat.

PREBERITE TUDI: Zakaj ženske za svoje zdravje potrebujemo prijateljice?

V prvem delu raziskave so preučevali 355 vprašalnikov odraslih, ki so se v zadnjih 6-ih mesecih preselili v novo okolje in so iskali nove prijatelje. Prosili so jih, naj pomislijo na nekoga, ki so ga spoznali po priselitvi in kako se razvija njihov odnos (kako blizu so si, koliko ur preživijo skupaj, in kako bi označili osebo – kot znanca, prijatelja, občasnega prijatelja, ali bližnjega prijatelja). Preko tega so raziskovalci spoznali, kolikšno je število ur, da se razvijejo različne faze prijateljstva.

V drugem delu raziskave so preučevali priseljene študente glede novih poznanstev, ki so jih navezali na začetku novega šolskega leta. Nato so jih spremljali do 7 tednov, da so preverili, kako so se ti odnosi razvijali. Rezultati so pokazali, da traja od 40 do 60 ur, da se splete poznanstvo (da nekoga označiš za znanca), 80 do 100 ur, da samo poznanstvo preraste na prijateljstvo in 200 ur, da prijateljstvo preraste v dobro prijateljstvo.

Hall je dejal: "Ohranjanje tesnih odnosov je najpomembnejša naloga, ki jo imamo v našem življenju – večina ljudi se ob koncu življenja s tem strinja. Je pa mlajšim ljudem lažje tvoriti dobra prijateljstva, saj so jim ljudje hitro všečni. Zanimivo je tudi dejstvo, ko ljudje prehajajo med fazami prijateljstva, bodo 2x ali 3x povečali čas, ki ga preživijo s to osebo. "

Ne morete prisiliti koga, da bi bil prijatelj z vami, in seveda nobenega razmerja ni mogoče definirati s številkami in številom ur; ampak, če želite imeti več dobrih prijateljskih odnosov, je najboljši način za to, da preživite več časa z njimi.

PREBERITE TUDI: Tako se prijateljstvo skozi leta spreminja

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 18 h
   Všeč
  • CandyCane pred 4 dnevi
   Vau...res najboljši
  • CandyCane pred 4 dnevi
   Eden najljubših
  • Akasha 7. avg 2018 21:14
   Bogato
  • Akasha 7. avg 2018 20:46
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko že mislimo, da so si pa res izmislili že vse in izčrpali vse ideje, se spomnijo česa novega.