Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ko kamni oživijo

26. apr 2023 13:13
0

Oglasno sporočilo

V podjetju Marmor Hotavlje že od samih začetkov posebno pozornost namenjajo umetnosti, ki ima sporočilno vrednost, kar je pomembno gonilo njihovega razvoja. Izredno so ponosni na to, da jih umetniki in arhitekti sami poiščejo, predstavijo vizijo svojega projekta in jih prosijo, če ga lahko skupaj spremenijo v resničnost.


Posebne mizice avtorja Alexa Rasmussena so kombinacija hotaveljčana in masivnega aluminija

»V svetu smo postali že tako prepoznavni, da nas umetniki najdejo, ker vedo, da bomo uspešno oživeli njihove umetnine. Smo obrtniki z izjemnimi veščinami in znanjem, kako pripeljati kamen do prave oblike in vanj vdahniti novo dimenzijo. Umetniki pa prinesejo inspiracijo, ker želijo narediti neko posebno mizo, skulpturo ali relief. S popolno kombinacijo moderne tehnologije in tradicionalne ročne obdelave kamna poskrbimo, da njihova ideja zaživi in obdelamo kamen do popolnosti. Smo orodje za uresničevanje njihovih sanj,« je pojasnil vodja razvoja novih izdelkov in trgov Sandi Čeferin.

Umetnost je eno izmed področij, ki ga v podjetju nenehno razvijajo in nadgrajujejo, saj so se specializirali za izdelovanje zahtevnih stvari in izdelkov, ki jih drugi ne zmorejo in ne znajo. »Ker želimo še povečati ta segment, se udeležujemo sejmov, kot je Dubaj Boat Show, kjer se predstavljamo v umetniški VIP galeriji Marine Art. Letos smo na ogled postavili skulpture, ki smo jih ustvarili v sodelovanju s češkim mojstrom kristala Vlastimilom Beranekom in ameriškim umetnikom Alexom Rasmussenom. Umetnino slednjega je še posebej opazilo ameriško podjetje, ki se zanima, da bi set mizic začeli serijsko proizvajati, saj vidijo v tem veliko umetniško in uporabno vrednost. Vsaka mizica pa bo še vedno unikatna, ker bo imela malo drugačen kamnit podstavek,« je dejal naš sogovornik.

Podjetje Marmor Hotavlje odlikuje bogata hotaveljska dediščina, ki si jo prizadevajo ohraniti v največji možni meri. »Za umetniške elemente še posebej radi uporabljamo hotaveljčana, ki je edinstven in neponovljiv. Delamo  pa tudi iz drugih materialov, ki jih po navadi želijo naše stranke, predvsem zaradi barve ali porekla. Lahko pa dobimo katerikoli kamen iz vsega sveta in iz njega izdelamo posebne skulpture, stole, mize in reliefe na steni. Poznani smo po tem, da znamo narediti še tako kompleksne projekte, ki jih spravimo v primerno formo in zagotovimo vrhunske izdelke. Ti s svojo lepoto in uporabnostjo navdušujejo še dolgo časa,« je zaključil Čeferin.

Lanska bronasta gazela, podjetje Marmor Hotavlje, išče skrito lepoto v kamnu že vse od leta 1721. Pohvalijo se lahko z več kot 70-letno tradicijo obdelave kamna, vrhunsko kakovostjo izdelkov ter storitev in edinstvenostjo v panogi, kjer delujejo. Pri delu so opremljeni z najsodobnejšo opremo za razrez in oblikovanje kamna. Imajo tudi razvejano nabavno mrežo, ki jim omogoča zelo raznolik nabor kamnov, ki ga lahko v Slovenijo pripeljejo iz celega sveta. Delajo s svetovno znanimi in uveljavljenimi arhitekti, oblikovalci in znanimi osebnostmi, opremljajo luksuzne jahte, izvažajo butično pohištvo v Ameriko in sodelujejo pri odmevnih projektih doma in v tujini.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.