Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kje se vam nabira maščoba na telesu, določa, za katerimi boleznimi boste zboleli

7. okt 2020 8:36
0

Oglasno sporočilo

Raziskovalci z univerze Virginia, Mete Civelek, Warren Anderson in njuni sodelavci, so raziskovali razliko med nalaganjem maščob pri ženskah in moških in aktivnost 162 genov, ki se nahajajo v maščobnem tkivu. 13 od teh genov ima različne učinke na ženske in moške. Povezavo nekaterih od njih z boleznimi so že dokazali; med drugim s sladkorno boleznijo in kardiovaskularnimi boleznimi. in ugotovili, da imajo moški in ženske različne rizike za določene bolezni.

Maščobni geni

Pretekle raziskave so že odkrile, da v telesni maščobi obstaja na tisoče genov, ki se pri spolih različno obnašajo, a temeljno razliko predstavlja 162 genov. Z nadaljnjim raziskovanjem so identificirali specifične gene, ki imajo še poseben vpliv.

Ugotovitve so pokazale, da je velika razlika, če se maščoba nabira v obliki jabolka – torej okoli pasu – ali pa v obliki hruške, torej na zadnjici in stegnih. Tako so ugotovili, da so moški bolj podvrženi kardiovaskularnim boleznim, ženske pa k debelosti; geni, ki so jih raziskovali, pa še doprinesejo k jakosti zdravstvenih težav in bolezni; pa tudi kako se spola odzoveta na zdravljenje.

PREBERITE TUDI: Za nabiranje maščobe okoli pasu po 45-em so krivi (tudi) hormoni

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Konični proteini, ki se nahajajo v "cepivu" za Covid, potujejo z mesta injiciranja po telesu in povzročijo poškodbe organov.