Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zvezdnica pokazala svojo ranljivost ob neprestanih žalitvah in kritikah njenega videza

8. apr 2021 12:56
4

Oglasno sporočilo

Khloé Kardashian je spregovorila o objavi njene neobdelane fotografije brez njenega dovoljenja: "Kako izgledam je moja odločitev."

V včerajšnji Instagram objavi je zvezdnica razkrila, kako težko ji je prenašati neprestane kritike, žalitve in norčevanja iz njenega videza. Priznala je, da je to veliko breme in da jo prizadene, četudi je slavna in privilegirana. Objava je sledila objavi ene njenih oboževalk, ki je na platformi TikTok objavila video podpore, kako se je njen videz spreminjal tekom let.

Khloé je objavila svoje neobdelane fotografije in videe in se odprla o svojem boju s slabo telesno samopodobo in neznosnimi žalitvami, ki jih je neprestano deležna. Tako je 36-letnica zapisala:

"Hej, to sem jaz in moje telo nepopravljeno in nefiltrirano," je zapisala. "Fotografija, ki je bila objavljena ta teden, je lepa. A kot nekdo, ki se že celo življenje bori s telesno samopodobo in te nekdo fotografira pod slabim kotom in slabo svetlobo, ki res ne prikaže realno tvojega telesa – in to po tem, ko si se res trudil, da si dosegel telo, kakršno imaš – in potem to javno objavi celemu svetu –imaš vso pravico zahtevati, da se fotografija odstrani – ne glede na to, kdo si."

Nadaljevala je: "Po pravici povedano so neprestani pritiski, posmehovanje in obsodbe že moje celo življenje; ter pričakovanja, da bom popolna in da bom ustrezala standardom drugih ljudi, kako naj bi izgledala, preprosto preveč, da bi lahko prenesla."

Nato je naštela nekaj krutih in neprimernih komentarjev, ki jih neprestano posluša: "'Khloé je tadebela sestra.' 'Khloé je tagrda sestra.' 'Njen oče zagotovo ni njen pravi oče, ker izgleda tako drugače.' 'Edini način, da je lahko tako shujšala, je operacija.'"

"Nikoli se povsem ne navadiš, da te neprestano obsojajo in žalijo in govorijo, kako si neprivlačen, a lahko rečem, da če nekaj dovoljkrat slišiš, začneš to verjeti," je pokazala svojo ranljivost. "Tako so me naučili, da se počutim, da nisem dovolj lepa, kakršna sem."

 

 

Khloé je povedala še, da tako, kot se naliči ali nalakira nohte, uporablja tudi določene filtre in popravke fotografij, da se predstavi svetu na način, kot želi, da jo vidijo ter da bo to počela tudi v bodoče in to brez opravičevanja. Zaključila je z izjavo: "Moje telo, moj videz in kako izgledam in kaj želim deliti je moja odločitev. Nihče drug nima pravice odločati ali soditi, kaj je sprejemljivo."

Objava je bila deležna veliko podpore in odobravanj s strani sledilcev, med drugim tudi sester Kim Kardashian in Kendall Jenner, ki je komentirala "DAAAAA."

"Ne želim, da mi kdorkoli nekam leze. Tega ne pričakujem. Vse, kar prosim, je to, kaj take objave naredijo duši, samopodobi in samozavesti nekoga," je Khloé iskreno zapisala.

"Zelo sem hvaležna in cenim vsakogar, ki se zoperstavi blatenju ali objavljanju takih zgodb zaradi klikov. Kdor brani drugega, sploh če ga ne pozna – to me razveseli. Taka oseba sem sama. Rada zagovarjam, kar je prav. Hvala vsem za vaše prijazne komentarje in hvala @mackincasey za prijaznost," je nadaljevala zvezdnica in se tako zahvalila oboževalki, ki je objavila TikTok video, ki ji je v podporo.

Zvezdnica je nedavno priznala, da se ob toliko sovraštva in negativizma na družbenih omrežjih skuša osredotočati na vzpodbudna sporočila in s ten nima namena prenehati. "Mislim, da imamo v današnjem svetu preveč negativizma direktno pod prsti. Ampak tako, kot obstaja negativno, obstaja tudi pozitivno, a tega ne poudarjamo tako kot negativno," je povedala.

Se strinjate z njo?

4

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tanja

   • 18. apr 2021 18:24

    Nessi, se popolnoma strinjam s tabo. Tudi meni ta družina nikakor ni blizu, mi je pa Kendall v vseh ozirih najbližje: kar ima v glavi, kakor se obnaša, pa še najbolj luškana je. Smile
    Deluje mi najbolj normalna, če lahko uporabim ta izraz.

   0
   • nessi

   • 18. apr 2021 16:58

    Tanja, glede tega se strinjam, ne zdi se mi prav, da nekdo nedovoljeno nekaj objavlja. Tudi z
    žalitvami in ostalim grdim komentiranjem se ne strinjam. Tako kot si napisala, če ti nekdo ni všeč ga pač ne spremljaš in ne gledaš.
    Tudi to, da najbolj žalijo anonimne osebe, imaš prav. V živo oz. z imenom in priimkom pa bi bil tiho. Meni je npr minilo spremljat kašne forume, ker sem potem šokirana, kakšen nivo pogovora je to (razen PL občasno kaj preberem;)).
    Iz te družine mi je najbolj všeč Kendall, drugače pa mi je vseeno za njih, kaj objavljajo in kako živijo, naj se imajo čim lepše.

   0
   • Tanja

   • 18. apr 2021 10:22

    Hm, jaz sicer razumem, je pa stvar precej kompleksna. Smile

    Kot prvo je bistvo njene objave blatenje in žalitve. Komentarji, kakršne razni troli pisarijo drugim – pa je vseeno, ali gre za zvezdnico ali sosedovo Micko – so grozljivi. Ljudje delajo samomore zaradi tega (bullying). Upam, da se stvari tudi tu postavijo na mesto in začnejo padati tožbe za visoke odškodnine. Tako, kot če grem jaz po cesti in me nima nihče pravice napasti in žaliti, ne glede na moj videz, tudi online nima. Ampak online so vsi pogumni, ker se skrivajo za fake profili. Bi si kdo od teh herojev upal v živo take govoriti? Stavim, da ne.

    Tako, da mene bolj zanima, kakšna bolezen je to, da 1. čutiš potrebo po poniževanju in žaljenju drugih, ne glede na to, kakšni so – če meni kdo ni všeč, odskrolam dalje, ne pa da bi ga celo sledila in potem žalila; in 2. točno tako, kot je napisala: ima pravico biti kakršna hoče, konec koncev tudi objavljati popravljene slike – a to drugim ne daje pravice do žaljenja in poniževanja.

    In potem če gremo še na njo: bolj, kot si bil v otroštvu spregledan, ponižan ali celo žaljen, nevreden – bolj boš potreboval potrditve drugih, od zunaj. Ker se ti to vžre v vsako celico, ne glede na to, koliko delaš na sebi in koliko si že napredoval. VEDNO ostane. Kot papir, ko ga enkrat zmečkaš – lahko ga 37x polikaš, a videlo se bo, da je bil zmečkan. Kot je iskreno priznala, je vedno veljala za 'tagrdo sestro' in predstavljam si, kako jo je moralo to boleti in kako ji je uničilo samopodobo. In eden od načinov, da se bolje počuti, je tudi objavljanje fotk. Morda hodi tudi na kake terapije – ne vem(o). Skratka, vse, kar nosimo v sebi, izhaja iz (travmatičnih) otroških izkušenj, zato jaz vsaj ljudi, ki (namenoma) ne škodujejo drugim, ne bi obsojala. Smile

   0
   • nessi

   • 17. apr 2021 13:37

    Ne razumem. Hoče kazat svojo postavo, a z njo ni zadovoljna. Nihče je ne sili, da objavlja svoje gole slike, očitno to sama hoče. Objavi sliko, ki je popravljena/retuširana, potem pa želi na tako nerealno sliko dobiti čim več pohval (likov ali kaj pač). Zakaj se predstavljaš lepši kot si v resnici? Kaj to ne povzroča še več frustracij?
    Naj psihologi povejo, kakšna motnja ali bolezen je to.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali se vam zašibijo kolena in se vam začnejo potiti dlani, ko se vam nekdo približa s široko odprtimi rokami? Ali pa vam je vsaj skrajno neprijetno?