Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kdaj je pravi čas za zanositev?

16. feb 2021 8:09
0

Oglasno sporočilo

... ovulacijskim ciklom, bodo vsa prizadevanja zaman. Vsak mesec dobite kratko okno za zanositev in če zamudite priložnost, boste morali počakati do naslednjega. Čeprav nihče ne more zagotoviti, kdaj lahko resnično zanosite, si lahko povečate verjetnost za uspeh tako, da spremenite čas in pogostost 'izvajanja posteljnih aktivnosti.'

Ženske najverjetneje zanosijo v najbolj plodni točki svojega mesečnega menstrualnega ciklusa. Plodno okno je običajno šest dni - pet dni pred ovulacijo in dnevom ovulacije. Faza se imenuje najbolj plodna na podlagi dejstva, da lahko sperma v ženskem reproduktivnem traktu preživi 5 dni, jajčece pa lahko oplodi šele med 12 in 24 urami po tem, ko se sprosti iz enega od jajčnikov. Med ovulacijo jajčnik sprosti zrelo jajčece, ki potuje po jajcevodu do maternice. Na poti do jajcevoda se lahko sperma sreča z njim in oplodi jajčece.

Študije, ki podpirajo to trditev

Glede na študijo, objavljeno v New England Journal of Medicine, je večina nosečnosti posledica spolnih odnosov v tem obdobju. Verjetnost zanositve je 10 odstotkov - pet dni pred ovulacijo in 33 odstotkov na dan ovulacije. Presenetljivo je, da možnosti za spočetje padejo na nič na dan po ovulaciji, saj je jajčece mogoče oploditi šele med 12 in 24 urami po izpustu iz jajčnikov. Po tem je treba počakati na naslednji ovulacijski cikel, da poskusite zanositi. V večini primerov pomanjkanje znanja o ovulacijskem ciklu in znakih ovulacije ovira zanositev.

Kako slediti obdobju ovulacije?

Ko nameravate zanositi, je ključnega pomena znanje o ovulacijskem ciklusu. Če imate menstruacijo redno, je enostavno slediti, kdaj ovulirate. Ovulacija se običajno pojavi približno 14 dni pred naslednjo menstruacijo. V primeru nerednih obdobij se lahko razlikuje od enega ali dveh dni. Čas lahko enostavno izračunate glede na vaše obdobje ali pa poiščete fizične znake ovulacije. Vodeni izcedek iz nožnice in bolečina na eni strani medenice sta dva pogosta znaka ovulacije. Na voljo je tudi več aplikacij, ki lahko pomagajo slediti ovulacijskemu ciklusu glede na vaša zadnja obdobja. Drug način za odkrivanje ovulacije je sledenje bazalni temperaturi. Ženske morajo najprej zjutraj izmeriti temperaturo, nato pa poiskati morebitna nihanja. Rahlo zvišanje telesne temperature je lahko znak ovulacije.

Kateri položaji so najboljši?

Vsakič, ko moški ejakulirajo, sprostijo skoraj 100 milijonov semenčic in nezaščiten spolni odnos pred in na dan ovulacije lahko povzroči nosečnost. Kar zadeva položaj, ni dokazano, da določen spolni položaj povečuje možnosti žensk za zanositev. Toda misijonarski položaj (moški na vrhu) in položaji v pasjem stilu (moški zadaj) omogočajo globlji prodor.

PREBERITE TUDI: Neplodnost

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zakaj je moral moj oče umreti na tako strahoten način?