Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kalorijski dnevnik za uspešno hujšanje

16. jul 2008 16:46
0

Oglasno sporočilo
­

 

Reuters poroča o šestmesečni študiji, ki je zajela 1685 moških in žensk srednjih let. Rezultati so pokazali, da so udeleženci, ki so redno pisali dnevnik, v povprečju izgubili približno dvakrat več kilogramov kot tisti, ki tega niso počeli. Izsledki so podprli predhodno raziskavo, ki je potrdila pomembnost vodenja kalorijskih dnevnikov pri načrtnemu izgubljanju teže. Družbe kot Weight Watchers International Inc. tovrstne dnevnike uporabljajo kot del svojih shujševalnih programov.

Pisanje kalorijskega dnevnika pomaga pri hujšanju

Zelenjava je temelj zdrave prehrane

 

"Zapisovanje vsega, kar pojedo, je učinkovita tehnika za tiste, ki želijo shujšati", pravi Victor Stevens iz Kaiser Permanente's Centra za raziskavo zdravja v Portlandu. "Udeležencem pomaga ugotoviti, od kje prihajajo odvečne kalorije in jim je s tem v pomoč pri izdelavi natančnega načrta, kako se spoprijeti s prekomerno težo", je dodal. Stevens je pomagal pri vodenju študije, ki je bila objavljena v reviji American Journal of Preventive Medicine. Tehnika ljudem pomaga tudi pri sprejemanju odgovornosti za to kar pojedo.

Vsi udeleženci so v obdobju šestih mesecev skupno izgubili povprečno 6 kg; tisti, ki so pisali dnevnik šest oziroma sedemkrat na teden, so shujšali za približno 8 kg, tisti pa, ki tega niso počeli, so postali lažji le za okoli 4 kg. Povprečna starost sodelujočih je bila 55 let. Naprošeni so bili, naj jedo manj maščob, več zelenjave, sadja in polnozrnatih izdelkov, naj se gibajo 180 minut na teden, se udeležujejo skupinskih srečanj in pišejo kalorijski dnevnik.

"Ni nujno, da pisanje dnevnika postane formalno: zadostuje že samo dejanje zapisovanja obrokov bodisi na samolepilni listič, bodisi v tekstovnem ali elektronskem sporočilu, ki ga pošljemo sami sebi," je povedal Dr. Keith Bachman, Stevensov sodelavec.

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čas je, da postavite meje in dvignete standarde, sicer boste vsakič znova izdani in prizadeti.