Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kakšen vpliv imajo luksuzni izdelki na partnerski odnos?

1. avg 2013 13:00
0

Oglasno sporočilo

... celo izkazujejo svoj status. Nova raziskava, opravljena na univerzi Minnesota, pa je pokazala, da je to tudi ena izmed taktik žensk, da jim ne bi druge ženske 'ukradle' partnerja.


dbags.ro

V seriji eksperimentov, v katerih je sodelovali 649 žensk različnih starosti in partnerskih statusov, so ugotovili, kako ženske luksuzne izdelke uporabljajo kot opozorilni znak drugim ženskam, ki bi lahko ogrozile njihovo razmerje. "Morda deluje neracionalno, da Američani za luksuzne dobrine zapravijo preko 250 milijard dolarjev, pri čemer povprečna ženska kupi tri nove torbice na leto; a takšno očitno potrošništvo je pravzaprav pametno za ženske, ki želijo zaščititi svoje razmerje. Ko se ženska kiti z luksuznimi izdelki, s tem sporoča drugim ženskam 'stran od mojega moškega!'," so povedali raziskovalci.

V raziskavi so najprej preverili, kaj ženske sklepajo o partnerskih odnosih drugih žensk glede na njihovo posest luksuznih izdelkov. Ugotovili so, da ženske dojemajo druge ženske, ki imajo veliko luksuznih izdelkov in priznanih in dragih blagovnih znamk, kot tiste, ki imajo bolj predane partnerje in se tako redkeje odločijo za poskus osvajanja. Ne glede na to, kdo je luksuzne izdelke kupil, imajo druge ženske občutek, da ima to nekaj opraviti s partnerji teh žensk in da so jim bolj predani.

V drugi raziskavi pa so raziskovalci poskrbeli, da so se ženske počutile ljubosumne, tako, da so si morale predstavljati, da se druga spogleduje z njihovim moškim. Kmalu po tem so morale opraviti nalogo, ki navidezno ni bila povezana z raziskavo in v kateri so morale narisati logotip luksuzne blagovne znamke na torbico. Rezultat? Ko so se počutile ljubosumne, so ženske narisale dvakrat večji dizajnerski logotip kot ženske, ki niso bile ljubosumne. "Občutek, da je razmerje ogroženo s strani druge ženske, je pri ženskah povzročilo, da so hotele, da so napisi Gucci, Chanel, Fendi ipd. zelo opazni drugim ženskam. Dizajnerska torbica ali čevlji očitno delujejo kot zaščitni oklep, ki odganja morebitne tekmice," so razložili raziskovalci.

Naslednja raziskava pa je razkrila tudi, da ko ženske čutijo, da je njihovo razmerje ogroženo, ne le, da želijo dražje izdelke (torbice, čevlje, avtomobile, mobilne telefone …), temveč so tudi same porabile kar za 32 odstotkov več svojega denarja za tovrstne izdelke.

Te raziskave so pokazale, da imajo luksuzni izdelki pomembno vlogo v odnosih in razmerjih, a da jih moški in ženske kupujejo z različnimi nameni; moški zato, da se postavljajo z njimi in privlačijo ženske kot potencialni partnerji, ženske pa zato, da se postavljajo pred ženskami in zaščitijo, kar je 'njihovo'.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.