Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako zaščititi svojega otroka pred tem, da postane ugajalec ljudem?

18. jan 2023 10:21
0

Oglasno sporočilo

... da bi ugajal drugim za ceno lastnega fizičnega, socialnega ali duševnega dobrega počutja. Torej je meja med prijaznostjo in obzirnostjo in ugajanjem ljudem tanka.

Ti starševski nasveti vam bodo pomagali preprečiti, da bi vaši otroci postali ugajalci ljudem.

Bodite zgled

Ne bodite sami tisti, ki ugajate ljudem. Otroci so najboljši posnemovalci in vedno bodo sledili vašemu zgledu. Postavite meje. To bo vašemu otroku pomagalo, da se bo razvil v prijaznega, zdravega človeka, ki pa ne bo razočaran ali depresiven, ker bo želel ugajati ljudem za ceno lastnega dobrega počutja.

Ne vcepljajte jim krivde

Ko svojega otroka učite discipline, mu ne dajajte občutka, kot da je on ali njegove napake vzrok za žalost nekoga. Naj razumejo, da je bilo narobe, kar so storili, vendar jim ne povzročajte občutka krivde zaradi malih napak.

Delajte na samozavesti

Dvigujte njihovo samozavest ob vsaki priložnosti. Hvalite dobre dosežke, vendar ne hvalite pretirano vsakega majhnega dejanja. Nikoli ne prisilite svojih otrok, da se borijo za vašo pozornost ali naj tekmujejo z vašim telefonom za vašo pozornost

Naučite jih, kdaj in kako se opravičiti

Dajte jim možnost, da se opravičijo, ko naredijo napako, vendar jih v to ne silite. Poskrbite, da vedo, da jim je oproščeno, ko se opravičijo.

Naučite jih reči ne

Naučite otroke reči ne. Še posebej starejši otroci morajo vedeti, kakšna je njihova osebna meja, in se naučiti reči ne, ko nekdo poskuša to mejo prestopiti.

Ukrepajte proti ustrahovanju

Soočite se z ustrahovanjem v šoli. Bodisi tako, da pristopite k učitelju ali staršu ali preprosto tako, da svojega otroka prisilite, da se postavi zase. Če je otrok preveč ustrahovan, se lahko kasneje zaradi nizkega samospoštovanja spremeni v ugajalca ljudem.

Postavite realna pričakovanja

Nazadnje in kar zelo je pomembno v današnjem času, uredite njihovo uporabo družbenih medijev in interakcije na njih. Številne platforme so polne slik in video posnetkov lažnih prividov visokih pričakovanj. Nežno jih usmerjajte, kaj je prav in kaj narobe, ter jim zagotovite, da niso vredni le toliko kot njihove šolske ocene.

PREBERITE TUDI: Negativne posledice gledanja pornografije

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.