Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako vedeti, ali ste pripravljeni na drugega otroka?

1. mar 2021 9:23
0

Oglasno sporočilo

Pred sprejetjem kakršnekoli odločitve je treba oceniti veliko stvari, na primer vašo starost, starost vašega prvorojenca (če načrtujete drugega) in vaše finančno stanje. Čeprav ni pravega ali napačnega časa za rast vaše družine, lahko odločitev, ali želite drugega otroka, privede do velikih sprememb na večih področjih. Tu vam je v pomoč 5 vprašanj, ki si jih morate zastaviti in tako boste ugotovili, ali ste pripravljeni na drugega otroka.

Kaj vaš partner misli o drugem otroku?

Vi in vaš partner nimata enakega stališča glede drugega otroka. Mogoče si želite dva otroka, vendar se vaš partner ne počuti enako. Kar zadeva načrtovanje družine, morata biti s partnerjem na isti strani. Če drugi ni pripravljen, stopite nazaj in dajte času čas.

Je vaš otrok dovolj velik, da bo situacija obvladljiva?

Če je vaš dojenček premajhen in vas ves čas potrebuje, boste morda težko ravnali z drugim otrokom. Idealna vrzel med dvema otrokoma bi morala biti tri leta, v nekaterih primerih pa tudi 7 let ni dovolj. Vaš otrok je lahko navdušen nad novico, da bo dobil brata ali sestro, ali pa se bo počutil izdano. Stvari lahko gredo v obe smeri. Torej, poskrbite, da bo vaš starejši pripravljen sprejeti svojega brata ali sestro.

Ste finančno stabilni?

Dolžnost vsakega starša je, da svojim otrokom omogoči stabilno in varno življenje. Če vam trenutno finančno stanje ne omogoča razširitve družine, nekaj časa zadržite svoje misli. Stroški vzgoje otroka vsako leto naraščajo. Stroške morate oceniti in le, če si lahko privoščite udobno življenje za drugega otroka, nadaljujte s svojim načrtovanjem.

Je vaša hiša dovolj velika, da sprejme še enega otroka?

Če v družino vključite drugega člana, pomeni, da morate zanj narediti prostor. Preverite, ali vaša hiša zahteva kakršnekoli spremembe ali se morate preseliti. Načrtujte drugega otroka le, če lahko naredite prostor in ustreza vašemu proračunu.

Ste pripravljeni spremeniti svoj življenjski slog?

Če oba s partnerjem delata, je težko skrbeti za novorojenčka. Novorojenčki zahtevajo veliko nege in previdnosti. Poglejte, ali sta oba pripravljena deliti odgovornost in spremeniti svoj življenjski slog, da si vzameta več časa za novorojenčka.

PREBERITE TUDI: Neplodnost

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Aktualno dogajanje pa je vplivalo tudi na to, kakšne so poroke in, jasno, kakšne obleke izberejo neveste.