Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako vam joga lahko spremeni življenje?

Od joge ima lahko koristi popolnoma vsak

6. jul 2012 0:00 Saša Miklič
3

Oglasno sporočilo

Večina ljudi v sodobnem svetu trpi zaradi bolečin v posameznih delih telesa, za katere ne znajo ugotoviti razloga. Bolečine se lahko pojavijo v spodnjem delu hrbtenice, v vratu, med lopaticami, v ramenih, pogoste so bolečine v zapestju, v stopalih, kolenu, kolku ... in še in še bi lahko naštevali.

S prakso joge se vnese ravnotežje v celotno osebnost. Človeško telo je po jogijski filozofiji sestavljeno iz petih plasti ali ovojev. Stanje vseh petih nivojev pomembno vpliva na naše zdravje. Prva plast je fizično telo, druga je energetsko telo, tretja je mentalno telo oziroma um, četrta je intuitivno telo - telo intuicije, ki je prirojen vsakemu človeku, najfinejša plast pa je duhovno telo ali duša. Joga deluje na vse plasti človeka v celoti, kajti če katerokoli plast zanemarimo, jo ne hranimo in negujemo, pridemo v stanje neravnovesja, izgube energije, slabega počutja in končno se v telesu manifestira bolezen. Skozi jogo pridemo v stik s seboj, spoznamo svoja čustva in pridemo do svojega notranjega bistva in potenciala.

Velikokrat v življenju ne uspevamo samo zato, ker ne poznamo sebe in svojega notranjega potenciala. Ko pa ga človek v sebi prepozna in ga tudi izraža, postane zadovoljen sam s seboj in z ljudmi okrog sebe. Zato pa mora človek najprej prepoznati izvor oziroma korenino vseh problemov in bolezni in imeti voljo, odločnost in pogum zakorakati na pot samo spoznavanja.

Cilj joge je izboljšanje človekovega življenja. Vsako človeško bitje ima v sebi radost, mir, srečo, obilje in ljubezen. Zaradi nepravilnega razumevanja sebe in naravnih procesov, pa svojo notranjo moč potlačimo in prekrijemo s temo neznanja. Zato moramo okrepiti um in ga disciplinirati. S prakso joge pomirimo svoje strahove in negativna čustva in pridobimo popoln nadzor nad svojim telesom in umom.

3

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tinka

   • 6. jul 2012 22:20

    Tudi jaz sem odločena, da jeseni začnem Smile

   0
   • Tanja

   • 6. jul 2012 21:42

    Tulipan, se strinjam. Sem še korak bližje temu, da *zares* začnem. :-)

   0
   • Tulipan

   • 6. jul 2012 19:01

    Odlično napisano Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Od otroških vzdevkov, do bolečih razočaranj in najmanj priljubljenih vonjev. Verjetno ga poznate precej manj, kot ste si mislili.