Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nova raziskava: že sama misel na stres vpliva na naš spomin

11. jul 2018 8:22
0

Oglasno sporočilo

Določena mera stresa nas žene naprej in nam daje motivacijo, kronični negativni stres pa terja nekaj znanja, volje in moči, da mu preprečimo, da ne vpliva preveč negativno na nas, čemur se je težko izogniti. 

PREBERITE TUDI: Stres - 1. del


Glede na novo raziskavo je pomembno, da se že zjutraj pripravimo na pozitiven način razmišljanja. Strokovnjaki so ugotovili, da zbujanje ob misli, kakšen težek dan nas čaka, vpliva na našo spominsko zmogljivost in kognitivno delovanje možganov preko dneva. Očitno torej res drži rek, da ''vstanemo z levo nogo'', kadar imamo težek dan in smo slabe volje.

Avtorica raziskave Jinshil Hyun je dejala: “Ljudje lahko razmišljamo vnaprej, kaj se lahko zgodi in predvidevamo dogodke, kar nam pomaga, da se nanje pripravimo. To je sicer pozitivna lastnost, obstaja pa tudi negativna stran, saj to lahko vpliva na naše delovanje spomina, ne glede na to, ali se stresni dejavniki in dogodki potem zgodijo ali ne – dovolj je že razmišljanje o njih in naš delovni spomin se poslabša”.

Lahko se zgodi, da delamo napake na delu, se težje zberemo in skoncentriramo, težje razmišljiamo in pogosteje pozabljamo. Ključ je torej mirno in pozitivno jutro, da bo vaše kognitivno delovanje možganov in spomin delovali optimalno. Na stresen dan se pripravljajte že prej in ne jutro prej. Jutro izkoristite za dihalne vaje, da zmanjšate učinke stresa. 

PREBERITE TUDI: Kako lahko sami učinkovito obvladujemo stres

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • mijauuu pred 4 dnevi
   Super konsistenca
  • prue pred 6 dnevi
   lep nanos
  • TP 10. sep 2018 21:08
   lip duo sculpt
  • Teena 6. sep 2018 13:53
   Najljubši
  • Akasha 26. avg 2018 16:07
   Super lahka konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Katere so barve, ki same po sebi izžarevajo eleganco in prefinjen izgled?