Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako shraniti češnje, da bodo zdržale čim dlje

23. jun 2022 8:19
0

Oglasno sporočilo

Čeprav so lahko videti kot jagode, češnje veljajo za koščičasto sadje in si delijo podobnosti z breskvami, nektarinami, marelicami in slivami. In tako kot večina občutljivega sadja se lahko češnje hitro pokvarijo, če niso pravilno shranjene. Ampak ne skrbite, zajeli smo vse, kar morate vedeti, da pravilno shranite češnje in kar najbolje izkoristite sezono.

Ko prvič prinesete češnje domov, je prvi korak, da preberete sadje in zavržete morebitne plesnive ali razpokane češnje. Prav tako boste želeli zavreči vse, ki so se odprle. Češnje je treba vedno hraniti v hladilniku, razen če jih nameravate takoj pojesti.

Najboljši način za podaljšanje življenjske dobe svežih češenj je, da poskrbite, da ostanejo čim bolj suhe. To pomeni, da lahko pranje svežih češenj pred shranjevanjem pospeši proces kvarjenja. Namesto tega počakajte in jih sperite s hladno vodo, tik preden jih jeste ali uporabite v receptu. Če imate v hladilniku dovolj prostora, je najbolje, da češnje prenesete v široko in ravno posodo za shranjevanje. Preden dodate češnje, posodo obložite s suhimi papirnatimi brisačami (in po potrebi med plasti položite več papirnatih brisač), da vpijejo vodo. Če so pravilno shranjene, morajo sveže češnje v hladilniku zdržati vsaj en teden.

PREBERITE TUDI: Češnje so bogat vir vitaminov, a z njimi ne pretiravajmo

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali se vam zašibijo kolena in se vam začnejo potiti dlani, ko se vam nekdo približa s široko odprtimi rokami? Ali pa vam je vsaj skrajno neprijetno?