Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole se v minuti pomirite (2 trika)

23. okt 2018 8:12
0

Oglasno sporočilo

...  našo dušo, um in telo. Vpliva na videz, vzorce prehranjevanja, spanja, obnašanja in kakovost življenja. Stresu se moramo izogniti ali se ga naučiti obvladovati.

PREBERITE TUDI: Stres je najpogostejši vzrok bolezni

Obvladovanje stresa sicer terja celostno obravnavo. Kaj pa lahko storimo takrat, ko imamo zares stresen trenutek; ko nas je nekaj razjezilo; ko se je nakopičilo delo; ko se počutimo izčrpane; smo sredi prepira; ko smo žalostni ali nervozni? Kako lahko takrat osvobodimo telo in um, da nas stres in simptomi ne spravijo do zloma? Ni skrivnost, da globoko dihanje zelo pomaga, tokrat pa zaupamo še 2 trika. Odziv našega telesa na stres je: beg ali boj. V tem času se v našem telesu poveča raven stresnega hormona kortizola in adrenalina. 

Umik

Če imate možnost, se umaknite; zadihajte. Globoko in počasi dihajte. To bo vašemu telesu dalo znak, da niste več v nevarnosti in da boste sedaj brez težav izpeljali dan. Nato brez obsojanja premislite, kaj se je zgodilo. Osredotočite se na dihanje. Roke položite na prsi in trebuh, da začutite gibanje ob vzdihu in izdihu. Tako poste pozornost v polnosti posvetili dihanju.

Trik 1: stopala potisnite ob tla

Osredotočite se na svojo povezanost s tlemi in se prizemljite. Stopala potisnite močno ob tla. S tem boste sprostili napetost in preusmerili misli. Predstavljajte si energetsko povezavo iz Zemlje, ki vam vliva moč in stabilnosti. 

Trik 2: poglejte na situacijo z daljave

Predstavljajte si, da ste energetsko povezani z nebom. V mislih se prestavite na enega izmed drugih planetov in iz daljave opazujte Zemljo. Predstavljajte si sebe, kako iz dneva v dan bezljate in se sekirate za stvari, ki niso pomembne. Je vaša težava še tako velika, v primerjavi z velikostjo vesolja in časa, v katerem smo izgubljeni? Se vaša težava s te razdalje zdi pomembna? Sedaj se z mislimi vrnite na Zemljo in vzemite svoje telo, življenje in stres v svoje roke!

PREBERITE TUDI: Zakaj bi morali tudi vi poskusiti 'mindfulness' meditacijo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zadnja polna luna v letu je že pred nami. Zgodila se bo 12. 12. 2019, prinesla bo dobre vibracije in energijo.