Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole se v minuti pomirite (2 trika)

23. okt 2018 8:12
0

Oglasno sporočilo

...  našo dušo, um in telo. Vpliva na videz, vzorce prehranjevanja, spanja, obnašanja in kakovost življenja. Stresu se moramo izogniti ali se ga naučiti obvladovati.

PREBERITE TUDI: Stres je najpogostejši vzrok bolezni

Obvladovanje stresa sicer terja celostno obravnavo. Kaj pa lahko storimo takrat, ko imamo zares stresen trenutek; ko nas je nekaj razjezilo; ko se je nakopičilo delo; ko se počutimo izčrpane; smo sredi prepira; ko smo žalostni ali nervozni? Kako lahko takrat osvobodimo telo in um, da nas stres in simptomi ne spravijo do zloma? Ni skrivnost, da globoko dihanje zelo pomaga, tokrat pa zaupamo še 2 trika. Odziv našega telesa na stres je: beg ali boj. V tem času se v našem telesu poveča raven stresnega hormona kortizola in adrenalina. 

Umik

Če imate možnost, se umaknite; zadihajte. Globoko in počasi dihajte. To bo vašemu telesu dalo znak, da niste več v nevarnosti in da boste sedaj brez težav izpeljali dan. Nato brez obsojanja premislite, kaj se je zgodilo. Osredotočite se na dihanje. Roke položite na prsi in trebuh, da začutite gibanje ob vzdihu in izdihu. Tako poste pozornost v polnosti posvetili dihanju.

Trik 1: stopala potisnite ob tla

Osredotočite se na svojo povezanost s tlemi in se prizemljite. Stopala potisnite močno ob tla. S tem boste sprostili napetost in preusmerili misli. Predstavljajte si energetsko povezavo iz Zemlje, ki vam vliva moč in stabilnosti. 

Trik 2: poglejte na situacijo z daljave

Predstavljajte si, da ste energetsko povezani z nebom. V mislih se prestavite na enega izmed drugih planetov in iz daljave opazujte Zemljo. Predstavljajte si sebe, kako iz dneva v dan bezljate in se sekirate za stvari, ki niso pomembne. Je vaša težava še tako velika, v primerjavi z velikostjo vesolja in časa, v katerem smo izgubljeni? Se vaša težava s te razdalje zdi pomembna? Sedaj se z mislimi vrnite na Zemljo in vzemite svoje telo, življenje in stres v svoje roke!

PREBERITE TUDI: Zakaj bi morali tudi vi poskusiti 'mindfulness' meditacijo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Dandanes nekako vlada prepričanje, da naj vsakdo nosi, kar mu paše.