Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako preživeti materinski dan brez matere

25. mar 2019 9:45
0

Oglasno sporočilo

Materinski dan je posvečen materam; temu, se da jim dodatno izkaže hvaležnost, spoštovanje in ljubezen. In prav je tako. Pozabljamo pa, da se veliko ljudi sooča z izgubo matere in da so materinski dnevi zanje še posebej boleči. Kako v tej bolečini preživeti dan, ko je tema o materah na vsakem koraku? Izguba starša je zelo boleča, žalovanje pa proces, ki je dolgotrajen in zapleten in terja veliko več pomoči, kot se skriva v teh vrsticah. Več v člankih: 

PREBERITE TUDI: Izguba boli. Kako pomagati?

PREBERITE TUDI: Kako se spopasti s smrtjo bližnjega

PREBERITE TUDI: Ljudje, ki so zgodaj ostali brez matere, nosijo posledice

Cenite spomine in najdite moč 

Poskusite preusmeriti pozornost iz bolečine na lepe spomine. Dokler ste jo imeli, vam je vaša mama po vsej verjetnosti veliko dala. Človek, kakršen ste danes, ste tudi zaradi vzora, vzgoje in konec koncev, tudi zaradi izgube same. Bodite hvaležni za čas z mamo, ki ste ga imeli in se spomnite lepih spominov, ki vas nasmejejo in vam ogrejejo srce. Moč črpajte iz lepih spominov, a dovolite si tudi jokati …. 

Sprejmite svoja čustva

Dovolite si čutiti. Če čutite žalost, je ne odrivajte. Izrazite jo in začutite v polni bolečini. Dovolite si jokati. Čustev ne zadržujte v sebi.

Načrtujte prijeten dan

Pripravite se na to, da bo tema o materah na vsakem koraku. Dan si preusmerite po svoje. Vzemite si čas zase in za svoje bližnje.

Kupite 3 cvetlice

Če čutite, da bi vseeno morali izvesti nek obred, kupite cvetlice. Eno namenite materi; nesite jo na grob ali položite doma v vazo. Druga cvetlica naj bo namenjena vam za tolažbo. Tretjo cvetlico pa podarite ženski osebi, ki vam je v življenju najbolj stala ob strani. Morda je to stara mama, teta ali sestra. Ne pozabite na očeta. Pokličite ga, in mu povejte, da ga imate radi.

Praznujte svojo moč

Zaradi izgube ste močnejša oseba. Kljub temu, da ste brez matere, brez močne opore in stebra, zmorete vse sami. Samostojni in neodvisni. To je izjemna moč, cenite jo. 

Izrazite ljubezen, hvaležnost in spoštovanje ljudem, ki so vam v oporo

Čeprav vaše matere ni tu, so zagotovo ob vas ljudje, ki vam nudijo toplino, ljubezen, oporo in zaščito. Sami še predobro veste, da je pomembno, da jim poveste, da jih imate radi, se jim zahvalite, jim pokažete spoštovanje. Danes. Kajti nikoli ne veste, kdaj bo prepozno. Materinski dan pretvorite v dan hvaležnosti za vse odnose. 

Naredite nekaj zase

Na ta dan naredite nekaj zase. ‘Pocrkljajte’ se, potolažite se. Vzemite si čas za sebe in si privoščite stvari, ki vas veselijo. 

PREBERITE TUDI: Žalujoči potrebujejo čas in tega ne smemo obsojati

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] pred 2 dnevoma
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kopalnica je lahko popolnoma kaotična, lahko pa iz nje ustvarite estetski zen prostor.