Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako pretiran čas pred zaslonom vpliva na oči vaših otrok

20. jan 2022 9:26
0

Oglasno sporočilo

... vseh starosti so več časa preživeli v zaprtih prostorih pred zasloni, še posebej, ker so številne šole prešle na učenje na daljavo. S porastom spletnega učenja, ki temelji na videu, so oftalmologi v Indiji poročali o drastičnem porastu kratkovidnosti pri otrocih v zadnjem letu.

Nekateri zdravniki poročajo o 25-odstotnem povečanju začetka in 100-odstotnem napredovanju pri otrocih s kratkovidnostjo. Vendar se tukaj ne konča. Glede na poročilo otroškega oftalmologa pri Houston Eye Associates, se pri kratkovidnosti oblika očesa popolnoma spremeni, zaradi česar je bolj podolgovata. Ko ljudje dalj časa strmijo v zaslon, se mišice raztegnejo, zaradi česar se leče premaknejo, saj morajo narediti prostor za gledanje na blizu.

Kratkovidnost se je v ZDA skoraj podvojila na 42 odstotkov po letu 1971. Tudi v Aziji je skoraj 90 odstotkov odraslih in najstnikov kratkovidnih. Raziskave so potrdile, da povečan čas pred zaslonom ogroža odrasle in otroke.

Študija Ameriške akademije za oftalmologijo je razkrila, da lahko vse večjo incidenco kratkovidnosti po vsem svetu prispevajo delovne dejavnosti, kot so preživete ure pred ekrani in branje knjig.

Medtem ko je mogoče uporabiti očala za odpravljanje različnih zdravstvenih težav z očmi, s starostjo lahko ljudje, ki preživijo več časa pred zasloni, doživijo razpoke v mrežnici, ki lahko povzročijo slepoto. Lahko povzročijo tudi glavkom in težave, povezane s kratkovidnostjo. Poleg tega lahko povečan čas pred zaslonom naredi otroke bolj nagnjene k težavam z očmi, kot so naprezanje oči, suho oko, zamegljen vid in glavoboli. 

PREBERITE TUDI: Zakaj nas bolijo oči, ko imamo prehlad ali gripo?

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj aktivnih učinkovin, ki lahko opazno izboljšajo videz in zdravje naše kože.