Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tole je naravni antidepresiv (nas je kar presenetilo)

14. nov 2017 12:13
0

Oglasno sporočilo

Vsi dobro vemo, da je narava tista, ki zdravi. Človek ima pravzaprav vse, kar potrebuje že pri roki, če bi le znal delovati v sožitju z naravo. Mnogo zelišč in naravnih sestavin vsebujejo namreč vse, kar deluje na nas zdravilno.

PREBERITE TUDI: 6 zdravilnih učinkov navadne kamilice

Saj poznate ljudi, ki imajo svoj vrt, ki ga obdelujejo in vedno razlagajo, kako dobro se tam počutijo? Pravijo, da je to njihov prostor, umik in sreča. V čem je skrivnost? Skrivnost je pravzaprav zelo umazana. In blatna. Skrivnost se pravzaprav skriva v sami zemlji, ki ima v sebi sestavine, ki človeka pomirjajo, zato bi se jih lako posluževali vsi, ki se soočajo z depresijo. Natančneje, zemlja vsebuje posebno bakterijo Mycobacterium vaccae. Ugotovljeno je bilo, da ima ta bakterija iz tal podobne učinke na možgane kot umetni antidepresivi, vendar brez stranskih učinkov in potenciala kemične odvisnosti. Bakterija se nahaja v zemlji in lahko spodbudi proizvodnjo serotonina, zaradi česar ste sproščeni in srečnejši.

Raziskave so potekale na bolnikih z rakom, ki so poročali o boljši kakovosti življenja in manjšem stresu. Pomanjkanje serotonina je namreč povezano z depresijo, anksioznostjo, obsesivno kompulzivno motnjo in bipolarnimi težavami. Ta bakterija v tleh (zemlji) je torej naraven antidepresiv in nima škodljivih vplivov na zdravje. Antidepresivni mikrobi v tleh povzročajo zvišanje ravni citokinov, kar povzroči nastanek višjih ravni serotonina. Raziskave so potekale tudi pri podganah, rezultati raziskave pa so pokazale, da so se pri njih povečale kognitivne sposobnosti, zmanjšali so se znaki stresa in imele so boljšo koncentracijo na naloge kot druga kontrolna skupina.

Naravni učinki tega antidepresiva se lahko čutijo do 3 tedne, če je verjeti poskusom s podganami. Zato pojdite ven in se igrajte v umazaniji ter izboljšajte svoje razpoloženje in svoje življenje. Če ne drugega, boste na svežem zraku in v stiku z naravo.
 

PREBERITE TUDI: 12 načinov za naravno zdravljenje depresije

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo