Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole lahko povečate svojo notranjo moč

27. avg 2018 8:40
0

Oglasno sporočilo

Notranja moč se namreč izoblikuje na podlagi življenjskih izkušenj, karakterja ter vplivov okolice.

Če se zavedate, da bi morali več delati na področju osebne notranje moči, ste že na dobri poti, a morate vedeti, da to ni mogoče čez noč. Včasih v življenju pridemo do situacije, ki nam preti ali pa nas preseneti iznenada, in takrat si želimo, da bi bili notranje bolj močni. Tu je nekaj nasvetov, kako zgraditi močnejšega sebe.

PREBERITE TUDI: 7 razlogov, zakaj je toliko privlačnih in pametnih žensk še vedno samskih


Osredotočite se na motivacijo

Najdite motivacijo, ki vas bo motivirala, da boste kar najbolje delovali. Ko imate pred seboj nek cilj, boste našli notranjo moč, ki vas bo vodila po napredku in ne bo dovolila strahu pred padcem, da vas ohromi. Velika osredotočenost na namen delovanja bo aktiviral notranjo moč in motivacijo. 

Sebe postavite na prvo mesto

Vaše dobro počutje naj bo na prvem mestu. To vam bo pomagalo najti življenjski tok, ki ga boste lahko obvladovali. Moč pomeni, da veste, da imate vsa orodja, ki jih potrebujete, da preživite življenjske izzive. Dajte si čas, da zgradite ta orodja in se jih naučite uporabljati, da vas bo življenje vodilo v smer, ki jo želite. 

Ne dovolite strahu, da vas premaga

Ločite med tem, da razmišljate o tveganju in med tem, da vas strah hromi. Če vas strah premaga, boste sami sebi največji sovražnik.

PREBERITE TUDI: Visoko občutljiva oseba (Highly Sensitive Person - HSP)
 

Soočite se s strahom

Sprejmite izzive in jih opravite, to bo povečalo vašo samozavest in notranjo moč. Moč pride iz situacij, ki jih uspešno opravite, ko ste mislili, da ne zmorete; ko greste ven iz cone udobja. 

Odstranite kramo iz svojega mišljenja

10-minutna meditacija na dan vam bo pomagala, da se znebite krame, ki vam krade energijo. Ponovno boste jasno osredotočeni. Ljudje, ki meditirajo, razmišljajo hitreje in imajo mentalno jasnost.

Sami sebi postanite najboljši prijatelj

Preživljajte čas sami s seboj, imejte se radi, cenite se. Svet je glasen prostor. Neprestane motnje nam lahko odnesejo jasnost in mir. Dajte si čas, da se popolnoma odklopite. Brez glasbe, mailov, tv, ljudi. Povežite se z naravo in s svojimi mislimi, s samimi seboj. Edini način, da pomirite vaš notranji kaos, je 100% fokus. Vadite mirnost, zbranost in samokontrolo.

Spoznajte ste, vedite, kdo ste

Če želite biti močni, se morate dobro poznati. Negotovost zamaja stabilnost in ubije notranjo moč. Vaša osebnost je tista, ki je zaklad moči. Kdo ste, spoznajte se. Kaj imate pri sebi najraje in kje se lahko izboljšate? Srečnejši kot boste, in bolje, kot se boste v svoji koži počutili, manj vam drugi lahko škodijo. 
Vsaka energija, ki od vas odteče, slabi vašo notranjo moč. Stvari prenehajte delati stresno, zmedeno in neučinkovito.Imejte nadzor nad tem, kar lahko kontrolirate, da lahko napor možganov osredotočite na stvari, nad katerimi nimate nadzora. Naredite si rutine, proces. Da boste bolj vedeli, nad čim imate nadzor. Naj vam pozornosti ne jemljejo stvari, ki jih imate lahko pod kontrolo. Tako boste prihranili čas in energijo. 

Obkrožite se s pravimi ljudmi

Ljudje, s katerimi se ne marate družiti, vam jemljejo energijo. Njihova notranja šibkost jemlje energijo iz vašega telesa. Zgradite si raje svet z ljudmi, ki so močni in pozitivni. Stik z ostalimi seveda ni neizbežen, zato se zaščitite.

Kontrolirajte telo

Težko je biti močen odznotraj, če niste močni na zunaj. Bodite fit in privlačni. Jejte zdravo in hranljivo, telovadite, dobro se oblačlite, da boste zadovoljni s seboj. Bolj, kot boste zadovoljni s seboj, bolj boste zadovoljni na splošno, saj je dobra zunanja samopodoba pomemben dela močne notranje moči. Vaše telo je močnejše, kot mislite da je. Pozitivno razmišljanje, delo na sebi, redno gibanje in pravilna prehrana vam bodo dali moči na vseh nivojih. 

PREBERITE TUDI: 6 aktivnosti, ki jih lahko počnete sami, da v razmerju (p)ostanete neodvisni in samostojni
 

Ustvarite si dober in topel dom

Ustvarite si dom, kjer se počutite sproščeni in kjer lahko v miru naberete energije. Imejte pospravljeno in organizirano. Doma se morate počutiti varni, srečni in zadovoljni. Dom mora biti prostor, ki vam bo dal motivacijo; za katerega se je vredno boriti. 

Poglejte nazaj, a preteklost pustite za seboj

Preteklosti ne moremo izbrisati, vedno bo v naših spominih. Imejte jo, hranite jo, da pogledate vanjo, ko to potrebujete, in zaprite. Naj vas preteklost ne obremenjuje in ne vleče na tla. To prtljago enostavno odložite. Nazaj poglejte le, da se spomnite, kaj vse ste že dali skozi, kaj vse preživeli in kako močni ste. Vidite svojo moč? Vidite svojo borbenost? 

Imejte stvari, ki vas spominjajo na uspeh

Hranite stvari, ki vas spominjajo na uspeh. Medalje, odobritve, podpisane pogodbe, komplimenti in pohvale. Spomnite se, kaj vse zmorete in kako močni ste! Vzemite si več časa, da delate tisto, kar vas veseli in v čemer ste dobri. Radi slikate na platno, tečete, izdelujete stvari, rišete, ...? To sedaj potrebujete, počnite to! Stopili boste v polje, kjer se boste počutili dobro, kjer se počutite močni in iz kjer lahko izhajate. 

Dokončajte nedokončano

Ko zbirate svojo notranjo moč, dokončajte nedokončano, Do konca prenovite tisto sobo, dokončajte diploma ali karkoli, kar morate še postoriti. S tem boste imeli občutek uspeha.

Razvijte duhovno vez

Ne glede na to, v kaj verjamete, delajte na tem, da še bolj razvijete svojo duhovno vez. Ostanite odprti za pozitivne stvari, ki vam morda prihajajo nasproti, in verjemite, da si jih zaslužite. Meditirajte.

Življenje vas včasih lahko spravi iz ravnovesja. Del nagona preživetja je, da želimo postati močnejši.
Zapomnite pa si nekaj: verjetno se ne zavedate, a dejansko ste močnejši, kot se vam zdi. Zagotovo!

PREBERITE TUDI: 6 stvari, ki jih lahko podarite SEBI in ne stanejo nič

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • numi pred 2 dnevoma
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sem od nekdaj sodila med ljudi, ki jim ne zdravje, ne videz nista bila samoumevna.