Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako ostati ‘normalen’, ko se trudite zanositi

20. nov 2018 8:12
0

Oglasno sporočilo

... , zanositev uspe takoj, drugim kasneje, tretji pa imajo mnogo večje težave. Neplodnost, težave z zanositvijo in neizmerna neuresničena želja po otroku terjajo posebno obravnavo, in je dolga in težka zgodba mnogih parov. Prav zato, ker je toliko ozaveščanja o težavah z zanositvijo in neplodnosti pa so močno v skrbeh tudi tisti, ki so se za otroka odločili, pa jim zanositev ni uspela v parih mesecih od odločitve.

PREBERITE TUDI: Neplodnost

V strahu in neučakanosti tako mnogi težko ohranijo trezno glavo. Dejstvo je, da se mnogo parov rado pohvali, da je zanositev uspela takoj, manj pa jih pove, da so težko pričakovani črtici na testu nosečnosti čakali kar nekaj časa. Dejstvo je, da v prvih mesecih uspe le 20% parom, večini pa v enem letu, če je vse v redu. Spadate med tiste, ki se trudite zanositi nekaj mesecev, ste sicer zdravi, a vas je že zdaj izjemno strah? Imate morda slabo izkušnjo s spontanim splavom? Kaj lahko storite zase, če ste začeli ‘paničariti’?

Ne krivite se

Še vedno ste v povsem normalnih časovnih okvirih. Ne krivite sebe ali partnerja, zakaj vam še ni uspelo zanositi. Mati narava dela po svoje in vi pri tem nimate skoraj nič. Krivda kot čustvo vam škodi in vas spravlja v stres, kar škodi vašemu telesu in vsem procesom v njem. 

Spustite nadzor

Nikar ne pokvarite svojega odnosa in vzdušja doma z načrtovanjem zanositve. Sprostite se, naj bodo intimni trenutki spontani in ne načrtovano 'na uro', ker vam tako pravi vaš koledarček menstrualnega cikla.

Sproščajte se

Življenje je že tako ali tako dovolj stresno, vi pa se še dodatno obremenjujete. Ne dovolite si vzeti trenutkov zase. Če vam paše tek, tecite. Če vam paše branje knjige, berite. Počnite, kar vas veseli, da boste le dovolj sproščeni.

Dajte si eno leto

Ni prijetno, če se stalno počutite, kot da nekaj zamujate, zato globoko vdihnite in izdihnite in se sprostite ter si dajte eno leto časa. Ne doživljajte stresa vsakič, ko dobite menstruacijo. Sprejmite jo in pričakujte jo, tako boste manj razočarani.

Ne preživite preveč časa na internetu

Vemo, da zna brskanje po širnem spletu človeku dati (pre)več (lažnih) informacij. Vse, kar potrebujete, je osnovno znanje, poslušanje svojega telesa in vaša ginekologinja in ne mnenja žensk na forumih ali prebiranja zastrašujočih člankov. 

Ne primerjajte se z drugimi

Seveda opazite objave na družbenih omrežjih od parov, ki sporočajo vesele novice. Seveda opazite noseče ženske, ki hodijo mimo vas. Seveda ste veseli za prijateljico, ki vam je pravkar sporočila, da je noseča. To, česar ne opazite, so pari, ki se prav tako kot vi, trudijo zanositi. Tega namreč seveda nihče ne bo javno obelodanil. Ne primerjajte se z drugimi. Pišete svojo zgodbo in verjemite, da bo vse ob pravem času za vas. Vedno bodo obstajali ljudje, ki so v vrsti pred vami in ljudje, ki so v vrsti za vami. 

Če se trudite že dlje časa, več kot eno leto, pa se obrnite na svojega ginekologa.

PREBERITE TUDI: 10 stvari, ki se jim raje izognite, če želite zanositi

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes, 16. julija, bo polna luna, ki se ji bo pridružil tudi mrk. Bo to prineslo kaj dobrega?