Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako nanesti maskaro na spodnje trepalnice, ne da bi se popackale?

8. feb 2016 9:12
0

Oglasno sporočilo

Majhni triki, na katere niti ne pomislimo, a ko jih izvemo, so tako logični!

Vrstni red šteje

Maskaro vedno najprej nanesite na zgornje trepalnice in nato le z maso, ki je ostala na krtački, potegnite po spodnjih. Pri tem pomaga tako zelo smešen trik – na o odprta usta, ki nekako privzdigne trepalnice stran od kože, da je manj možnosti, da popackamo kožo pod njimi.

Ni vsaka maskara primerna

Za spodnje trepalnice so najbolj primerne maskare s krajšimi ščetinami – s tistimi z zelo dolgimi obstaja zelo velika verjetnost, da se boste popackale. Lahko imate tudi posebno maskaro le za spodnje trepalnice, če vam siceršnja zelo ustreza za zgornje, ne pa tudi za spodnje.

Masa maskare ne sme biti premokra

Zeto se popolnoma, nove, 'sveže' maskare pogosto ne obnesejo v ta namen, potem pa čudežno postanejo izjemne, ko jih uporabljamo mesec ali dva. Rešitev je torej tudi, da imate eno starejšo, ne popolnoma novo maskaro s krajšimi ščetinami le za spodnje trepalnice. Varianta bi bila tudi, da jo pred nanosim malce obrišete, vendar bi to pomenilo, da gre vsakič kar nekaj mase v smeti, kar pa je škoda.

Konice pustite nenamazane

To je pa eno najbolj pomembnih pravil. Še bodo konice spodnjih – pa konec koncev tudi zgornjih – trepalnic preveč obložene z maskaro in torej debele, je to eden najbolj neestetskih možnih videzov (poleg debelo zlepljenih trepalnic). Zato pazite, da so konice trepalnic komaj kaj obarvane oz. povedano drugače: bolje je, da so popolnoma brez maskare kot debelo obložene. Saj ne želite vtisa pajkovih nog, a ne?

Zaščitite kožo spodaj

Če se kljub pazljivosti in ustrezni metlici maskare vseeno popackate spodaj, lahko zaščitite kožo. Nekatere si pomagajo kar z žlico.

Napake obrišite z bebi paličico in kremo

Če se vam zgodi, da se vseeno popackate, vzemite bebi paličico – obstajajo posebne kozmetične, ki imajo na eni strani zdelo tanko, natančno konico – jo narahlo namažite s kremo in obrišite packo. Seveda ne pozabite na ta predel ponovno nanesti puder, senčilo ipd.

 

Ne najdete popolne maskare? Oglejte si ocene na Kozmetometru in mnenja uporabnic na forumu!

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sedaj ko je minilo že kar nekaj časa od začetka epidemije, lahko bolj v miru, trezno in odgovorno in bolj od daleč pogledamo na vso situacijo. Izkazalo se je, da so bili epidemiološki modeli za covid-19 napačni.