Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako ločimo resnično ljubezen od strasti?

8. jul 2022 8:03
0

Oglasno sporočilo

... in nekateri ljudje se zmedejo. Strast je trenutno stanje. Gre za prehodno fazo popolne ekstaze in evforije. Seveda si vsi želimo, da bi trajala večno, a dejstvo je, da ni tako. Če bi to trajalo večno, ne bi mogli ničesar doseči in ničesar narediti. Vsi bi bili preveč raztreseni in ujeti v drugo osebo, in čeprav je občutek dober, ni vedno dobra stvar.

Po drugi strani pa je ljubezen bolj stanje življenja, kajti čeprav se tisti strastni vikendi in srečanja morda zdijo ljubezen, prava ljubezen traja večno. Ne glede na to, koliko se prepirate in vpijete drug na drugega, globoko v sebi veste, da to osebo resnično ljubite in ona vas. Veste, da lahko vama in vašemu partnerju uspe in vam bo uspelo.

Nova faza za pare je strast in običajno traja od nekaj dni do nekaj tednov, včasih celo mesecev. V tej fazi se zdi, da nič drugega ni pomembno in vse na tej eni osebi je v vaših očeh preprosto popolno. Vseeno vam je, če oseba ni popolna. Dali boste vse od sebe, z njo preživeli vsako minuto vsakega dneva in porabili toliko denarja, časa in truda, da jo osrečite. Z njo boste želeli ure preživeti med rjuhami in že ko jo boste videli, jo boste z očmi slačili. To se zgodi zaradi spremembe v kemikalijah v vaših možganih. Počutite se dobro. Endorfini se sproščajo in počutite se, kot da imate misli na drogah.

Vendar pa je prava ljubezen veliko več kot romantika in strast. Razvrščajo jo skupna načela in vrednote, spoštovanje, poštenost, prijaznost, podpora, veščine reševanja problemov in komunikacija. Vsi ti dejavniki niso nujni za romantiko in strast, a za pravo ljubezen imajo vsi pomembno vlogo.

Prava težava je, ko začne strast veneti. Zato se reče, da je strast trenutno stanje. Dobra novica je, da ne traja večno, slaba novica pa je, da se vrne le za kratek čas.

Prava ljubezen zahteva tudi globoko razumevanje potreb in želja vašega partnerja, da bi bili zadovoljni. Pomembno je, da se naučita želj drug drugega, sposobnost pomagati drug drugemu pri doseganju ciljev. Strast bo razmerju zagotovo prinesla začimbe, a stvari, ki strasti manjkajo, so ključni dejavniki, da bo trajala, in te dejavnike je mogoče najti samo v pravi ljubezni.

PREBERITE TUDI: Znaki, da vaš partner išče denar, ne ljubezen

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.