Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako lahko vaš odnos s starši vpliva na vaše ljubezensko življenje?

7. apr 2021 8:10
0

Oglasno sporočilo

... model ali standard, ko gre za romantično ljubezen. Morda se tega ne zavedamo, a način našega komuniciranja z njimi lahko močno vpliva tudi na naše lastne odnose. Kot pojasnjuje klinična psihologinja dr. Rebecca Bergen, ponavadi primere, ki jih vidimo pri ljudeh, ponotranjimo in jih uporabimo v svojem življenju.

Verjamemo v pomembnost zdravih odnosov in bi vam radi pomagali osvetliti, kako lahko starši vplivajo na način, kako dajati in sprejemati ljubezen. Delili bomo tudi nekaj nasvetov, kako se osvoboditi negativnih vzorcev odnosov.

Tu so štirje načini, kako bi lahko starši nevede vplivali na vaše romantično dojemanje in vedenje.

1. Če vam starši niso posvečali dovolj pozornosti, lahko postanete negotovi v odnosih

Nepozorni in ​​malomarni starši bi lahko pri svojih otrocih sprožili vedenje, ki išče pozornost. Takšno vedenje se lahko razširi v odrasli dobi in sčasoma tudi v odnose teh ljudi. Prezrti otroci lahko postanejo zelo potrebni, pogosto zahtevajo pozornost svojih partnerjev, ker so jim jo starši odvzeli.

Zanemarjanje lahko povzroči tudi težave z zapuščanjem in ljudje, ki se bojijo, da bodo zapuščeni, se počutijo bolj negotovo glede svojih bližnjih in prijateljev. Težko zaupajo svojemu partnerju, prav tako pa je bolj verjetno, da ostanejo v nezdravih odnosih.

2. Če starši običajno ne kažejo čustev ali naklonjenosti, lahko to vpliva na način, kako partnerju izražate svojo ljubezen

Dr. Bergen trdi, da lahko pomanjkanje fizične naklonjenosti staršev, na primer objemi ali poljubi, povzroči  odpor do teh dejanj. Dr. Scott Carroll dodaja, da bodo otroci, ki so odraščali s starši, ki so odsvetovali čustva, na koncu postali "stoični in neizraziti v svojih odnosih. Ti ljudje imajo običajno težave pri komunikaciji s partnerji in se spopadajo s fizičnimi ali intimnimi vidiki razmerja. Namesto tega se zatečejo k drugim načinom izražanja ljubezni - na primer s ponujanjem daril.ž

3. Odraščanje z ločenimi ali neporočenimi starši bi lahko vodilo v dvom pri bodočih odnosih

Raziskave kažejo, da otroci z ločenimi starši pogosteje izgubijo vero v zakonsko zvezo in manj verjetno je, da zakonske zveze štejejo za dolgoročno zavezo. Dr. Carroll pa pojasnjuje, da se lahko osebi po ločitvi staršev zgodita dve stvari - bodisi ti ljudje postanejo zelo previdni s svojimi partnerji, bodisi se brezskrbno potapljajo, a tudi enako hitro končajo zvezo. Strokovnjakinja za odnose April Masini deli tudi drugo stališče, saj pravi, da bi lahko priča ločitvi in ​​njenim posledicam nekatere ljudi spodbudila, da se izogibajo istim napakam in jih spodbudila k večjemu delu na svojih odnosih.

4. Pozorni in ljubeči starši bi vas lahko naredili bolj odprte in ljubeče v odnosih

Glede na rezultate študije podporni starši vzgajajo otroke z manj vedenjskimi težavami. Dr. Carroll tudi omenja, da lahko koristni starši vodijo svoje otroke, kako se spoprijeti s težavami v odnosih. Otroška psihologinja in strokovnjakinja za starševstvo, dr. Vanessa Lapointe, ugotavlja, da ljubezen, ki jo prejmemo od svojih ljudi, služi kot okvir, kako mislimo, da mora biti ljubezen. Če so starši čustveno izrazni in prisotni, je verjetno, da bodo njihovi sinovi in ​​hčere z veseljem delili svoja čustva, mnenja in naklonjenost do svojih partnerjev.

PREBERITE TUDI: Novorojenčki in otroci, izpostavljeni umazaniji, imajo manj alergij in astme

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* pred 21 h
   dobra
  • Dow* pred 24 h
   super
  • Dow* pred 24 h
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zakaj je moral moj oče umreti na tako strahoten način?